Šport > Košarka
5492 ogledov

Čančarja bo po novem vodil eden najbolje plačanih trenerjev lige

Vlatko Čančar in Michael Malone Profimedia
Denver je podaljšal pogodbo s šampionskim trenerjem, ki bo postal eden najbolje plačanih v ligi.

Ameriški trener Michael Malone je podaljšal pogodbo s prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Denver Nuggets, poroča medijska hiša ESPN in njen dobro obveščeni novinar Adrian Wojnarowski. Ta dodaja, da bo s tem 52-letni strokovnjak postal eden najbolje plačanih trenerjev lige, a ni razkril dolžine nove pogodbe.

Malone je minulo sezono Denver vodil do prvega naslova prvaka v zgodovini, v ekipi pa največje breme nosita Nikola Jokić in Jamal Murray. Član te zasedbe je tudi poškodovani slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki bo zaradi strgane križne vezi v kolenu izpustil celotno sezono.

Nuggets so tudi to sezono začeli zelo dobro z osmimi zmagami ob le dveh porazih. Takšen izkupiček imajo na zahodu še Dallas Mavericks slovenskega asa Luke Dončića.

Vlatko Čančar in Michael Malone | Avtor: Profimedia Profimedia

Malone je na klop Denverja sedel pred sezono 2015/16 in je s tem trener s četrtim najdaljšim obdobjem na klopi trenutnih zasedb v NBA. Dlje so v svojih moštvih le Gregg Popovich (San Antonio), Erik Spoelstra (Miami) in Steve Kerr (Golden State).

Od sezone 2018/29 imajo Nuggets drugi najboljši izkupiček v rednem delu za Milwaukee Bucks. Malone je sicer na klopi Denverja zbral 647 zmag, kar ga v zgodovini franšize uvršča na tretje mesto za Dougom Moujem in Georgom Karlom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:00 13.november 2023.

    "Čančarja bo po novem vodil eden najbolje plačanih trenerjev lige"??? Bilo bi zelo zaželeno, če bi avtor lahko obrazložil kaj je misli s tem, "bo po novem vodil", glede na to, da je Mike Malone glavni trener Denver Nuggets že ...prikaži več od leta 2015, Vladko Čančarja pa je postal član Nuggetsov že leta 2019!? Torej Malone vodi tudi Čančarja že cca. 4 leta in bolj donosna nova pogodba ne more v ničemer spremeniti časovnice njegovega vodenja. Poleg tega pa je Malone že sedaj bil eden bolje plačanih trenerjev!

Sorodne novice