Šport > Košarka
19703 ogledov

Dončić komentiral Irvinga, ta se je odzval: "To je rekel?!"

Dončić Print Screen
Luka Dončić je po zmagi nad New Orleans Pelicans pod vprašaj postavil trditve Kyrieja Irvinga. Tako se je odzval Američan.

Dallas Mavericks so za osmo zmago v sezoni (8-2) premagali New Orleans Pelicans (136:124) in se na vrhu lestvice zahodne konference izenačili z branilci naslova Denver Nuggets (8-2).

Sinočnjo tekmo je znova zaznamovala odlična predstava Luke Dončića, ki je v zgolj 28 minutah nanizal 30 točk (11/18 iz igre, 4/9 za tri točke, 4/5 prosti meti), devet podaj in štiri skoke, izgubil pa je samo dve žogi.

Dončić NBA Šport Luka spet tako dober, da je tekmo lahko zaključil v tretji četrtini

Izjemno razpoložen je bil tudi Dončićev zvezdniški soigralec Kyrie Irving, ki je na parketu preživel minuto več od slovenskega košarkarja in se podpisal pod 35 točk, sedem podaj in šest skokov. Ameriški branilec je bil kar 65-odstoten iz igre in 70-odstoten izza črte, mirno roko pa je imel tudi na črti za proste mete (2/2).

Razpoloženje v ekipi je po seriji dobrih rezultatov na vrhuncu, o čemer priča tudi Dončićevo šaljivo zbadanje Irvinga na novinarski konferenci. Ameriški branilec je namreč pred obračunom tožil nad fizičnim počutjem, nato pa odigral vrhunsko partijo pod obročema, zaradi česar ga je Dončić po tekmi postavil na laž.

"Pred tekmo je rekel, da je utrujen. To je bilo, kako naj temu rečem... BS! (ang. bullshit, kar bi v tem kontekstu pomenilo 'nakladanje', op. a.). Moram paziti, da ne dobim kazni," je komentiral Slovenec.

Luka Dončić in Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Kmalu zatem je pred novinarje stopil tudi Irving. "Luka je rekel, da je to BS? Bil sem utrujen. Res sem bil," se je bolj v šali kot zares branil Irving.

"Pred tekmo sem jim povedal, da sem utrujen. Nisem se počutil najbolje, vendar sem vedel, da bom fantom s tem vlil dodatne motivacije. Moje telo se počasi ogreva. Pred tekmo sem bil utrujen, ko pa se je enkrat začelo, sem bil v redu," je dodal.

Pošastna tekma Šport Dončić je bil tako noro dober, da smo videli Jordanov skomig

Mavsi na začetku letošnje sezone delujejo kot dobro naoljen stroj, temu primerno pa je tudi vzdušje v slačilnici. "Mnogo bolje kot lani. Ko zmaguješ, je vse super. Prišla bodo tudi težja obdobja, o tem ni dvoma. Sezona je dolga. Ohraniti moramo takšen nivo energije. Za zdaj gre vse kot po maslu. Zabavamo se," je dejal slovenski as.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.