Šport > Košarka
3223 ogledov

Noro! Luka in Mavericks pometli s pelikani, toda ...

Luka Dončić Profimedia
Irving in Dončić sta popeljala Dallas še do osme zmage, a je kljub odlični formi v igri Maverickov še ogromno prostora za napredek.

Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so slavili še osmo zmago na desetih tekmah. Tokrat so v gosteh s 136:124 premagali New Orleans Pelicans. Pri Teksašanih je bil prvi strelec Kyrie Irving s 35 točkami, od tega je zadel sedem od desetih trojk, Dončić pa je k zmagi dodal 30 točk, čeprav v zadnjem delu, ker je bila tekma že dolgo odločena, sploh ni igral.

Dončić je v 28 minutah na parketu zadel 11 od 18 metov iz igre in štiri od devetih poskusov za tri točke. Temu je dodal še štiri skoke in devet podaj. Dallas pa je v začetku zadnje četrtine povedel celo za 29 točk, tako da se Luka v zadnjem delu sploh ni vračal v igro.

Sama zmaga Dallasa pa bi bila še bolj zanesljiva, če se ne bi glavni trener Jason Kidd odločil, da v zaključku tekme spočije svoje glavne igralce. Pri Dallasu tako sploh noben izmed igralcev ni igral več kot 30 minut, svojo priložnost pa so dočakali celo Richaun Holmes, Markieff Morris, Seth Curry in Olivier-Maxence Prosper, ki načeloma grejejo klop.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar pa navijače Dallasa najbolj navdušuje, je dejstvo, da je Dallas naravnost pometel z ekipo New Orleansa, a je bilo v določenih segmentih vseeno opaziti še ogromno prostora za napredek. Tudi če izpustimo dejstvo, da so nosilci igre predčasno zapustili parket, je bilo med tekmo opaziti kar nekaj elementov, ki jih lahko Dallas v prihodnje izboljša.

Če sta v napadu namreč blestela prva zvezdnika ekipe Kyrie in Luka, je bil tokrat namreč povsem neviden tretji najboljši igralec ekipe Grant Williams. V obrambi je sicer opravil svoje, a je v napadu ostal celo brez točke, potem ko je zgrešil kar vse štiri poizkuse iz igre. Williams je sicer do tekme povprečno na tekmo dosegal 12,7 točk.

Prav tako ima prostor za napredek odlični mladi center Dereck Lively II, ki je sicer znova odigral odlično tekmo, saj je ob vrhunskem 80-odstotnem mestu iz igre prispeval deset točk, a se je znašel v težavah z osebnimi napakami, zaradi katerih na koncu ni preživel toliko časa na igrišču, kot bi lahko. Če bo Lively uspel nekolko zmanjšati svoje težave z osebnimi napakami, bodo Mavericks v nadaljevanju sezone zagotovo še nevarnejši.

Dereck Lively II in Derrick Jones Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Derrick Jones Jr., ki si je vsaj na uvodu sezone zacementiral mesto v prvi peterki, je tekmo končal s sedmimi točkami ter zgolj 33-odstotno uspešnim metom iz igre. Pri tem velja poudariti, da "DJJ" zaenkrat velja za enega najbolj zanesljivih strelcev Dallasa, saj je pred tekmo s Pelicans mete iz igre zaključeval z 51-odstotno učinkovitostjo, krasil pa ga je tudi zelo spodoben 37-odstoten met za tri točke. Derrick Jones Jr. je tako za spremembo imel celo podpovrečno tekmo.

Prav tako met ponovno ni stekel Timu Hardawayu Jr., ki igra letos zelo po načelu toplo-hladno. Čeprav je tekmo na koncu končal s 15 točkami, je tokrat ponovno igral katastrofalno, saj je zadel vsega 4 mete iz 14 poizkusov, tekmo pa je končal s poraznim 29-odstotnim mestom iz igre. Čeprav mu met za tri točke ni stekel, ga to ni ustavilo, da ni sprožil kar deset metov, a je zadel vsega tri trojke (30 %). Kar pa je bilo vseeno boljše od njegovega meta za dve točki, ko je zadel le enega izmed štirih pozkusov (25 %). Hardaway, ki po Luki in Kyrieju velja za tretjo napadalno opcijo Dallasa (vsaj po številu metov), preprosto mora igrati bolje in predvsem bolj konstantno.

Glede na to, kako so Mavericks z lahkoto pometli z New Orleansom, bo zanimivo videti, kaj se bo dogajalo na naslednjih tekmah, če uspe Dallasu popraviti še te številne napake, ki so kvarile vtis s sicer odlične tekme proti pelikanom. Prostora za napredek je še ogromno in ostale ekipe je lahko počasi resnično strah Dallasovega pravega potenciala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice