Šport > Košarka
7918 ogledov

NBA zvezdnika, ki si ga je poleti želel Dallas, zbil avtomobil

Kelly Oubre Jr. Profimedia
Med sprehodom v bližini doma je avto zbil NBA zvezdnika Kellyja Oubreja.

Igralca košarkarske ekipe Philadelphia 76ers Kellyja Oubreja Jr. so v soboto zvečer sprejeli v bolnišnico, ker ga je med sprehodom v bližini njegovega doma zbil avto, je sporočila njegova ekipa. Njegov klub ni posredoval dodatnih pojasnil o teži poškodb, niti koliko časa bo odsoten.

Po podatkih časnika The Phildalephia Inquirer življenje 27-letnega košarkarja "ni ogroženo". Po navedbah istega vira se je košarkar sprehajal v bližini svoje hiše, ko ga je zbilo motorno vozilo. Nekaj ur pozneje je športni kanal ESPN, ki se sklicuje na tiskovnega predstavnika Sixersov, navijače pomiril z objavo, da so ga že odpustili iz bolnišnice.

Sedemindvajsetletnik je imel v tej sezoni povprečje 16,3 točke in več kot 50-odstotno uspešnostjo meta. Za 2,89 milijona dolarjev je v 76ers prestopil septembra letos, potem ko se ga je letos poleti veliko povezovalo tudi z Dallas Mavericks, kjer bi združil moči z našim zvezdnikom Luko Dončićem.

Navijače Dallasa je namreč poleti precej navdušila novica strokovnjaka za NBA prestope in voditelja podcasta HoopsHype Michaela Scottoja, ki je poročal, da se Mavericks zelo zanimajo za enega najboljšihkošarkarjev na letošnjem trgu prostih igralcev, potem ko je imel Oubre Jr. za seboj najboljšo sezono svoje kariere. Oubre je namreč v minuli sezoni za Charlotte Hornets povprečno dosegal 20,3 točke in 5,2 skoka, prav tako je povprečno na tekmo beležil tudi 1,4 ukradene žoge.

27-letni Oubre Jr. sicer nastopa v ligi NBA od leta 2015, do sedaj pa je branil barve Washington Wizards, Phoenix Suns, Golden State Warriors in nazadnje Charlotte Hornets, preden je letos jeseni podpisal pogodbo s Philadelphia 76ers. Zanimivo je, da je Oubre Jr. svojo najboljšo tekmo v karieri odigral ravno proti Dallasu, ko je leta 2021 proti Maverickom dosegel svoj strelski rekord 40 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice