Šport > Košarka
19854 ogledov

Veliki zvezdnik na izhodnih vratih kluba, v igri tudi Dallas

Zach LaVine in Luka Dončić Profimedia
Zach LaVine, katerega se je v preteklosti že povezovalo z Dallasom, naj bi bil na izhodnih vratih Chicaga.

Čeprav se je nova sezona lige NBA komajda dobro začela, smo že bili priča eni zvezdniški menjavi, ko so Philadelphia 76ers poslali Jamesa Hardna k Los Angeles Clippers, zdaj pa je na obzorju nova menjava, ki bi lahko pretresla ligo NBA.

Po poročilih slovitega strokovnjaka za prestope Shamsa Charanie naj bi bilo kar nekaj ekip zainteresiranih za zvezdnika Chicago Bulls Zacha LaVina. In potem ko biki že nekaj let neuspešno okoli njega gradijo svojo ekipo, naj bi slovita franšiza končno vrgla puško v koruzo in bila pripravljena prodati svojega prvega zvezdnika. Menjavi naj bi bil naklonjen tudi LaVine.

"V teku: Več NBA ekip naj bi pri Bulls poizvedovalo o možnostih za menjavo za dvakratnega udeleženca tekme zvezd Zacha LaVina. Po poročanju virov naj bi bila tako ekipa kot LaVine odprta do možnosti menjave," je čivknil sloviti "insider".

LaVina so številni strokovnjaki že leta selili iz Chicaga, saj so kmalu ugotovili, da gre ekipa pod njegovim vodstvom v napačno smer in iz sezone v sezono nazaduje, kljub odličnim osebnim številkam prvega zvezdnika bikov. Vse do prihoda Kyrieja Irvinga se je tako LaVina povezovalo tudi z Dallasom, ko so Mavericks praktično vsako prestopno obdobje na trgu neuspešno iskali pomoč svojemu prvemu zvezdniku Luki Dončiću. Vedno se je med možnimi okrepitvami omenjal tudi LaVine, a na koncu je morebitni posel vedno padel v vodo.

Zach LaVine in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Odkar so Mavericks v svoje vrste pripeljali Irvinga in Luki priskrbeli zvezdniško okrepitev, ki ga lahko razbremeni pri kreiranju Dallasovih napadov, so tudi govorice o LaVinovem prihodu potihnile ... Vse do minulih dni, ko se zdi, da je olimpijski prvak iz Tokia resnično na izhodnih vratih Chicaga. Govorice o norebitni menjavi z Dallasom so ponovno vse glasnejše, toda vprašanje, če si ga ekipa iz Teksasa v tem trenutku sploh želi.

Seveda bi se le redka ekipa branila igralca, ki je v minuli sezoni dosegal kar 24,8 točk, 4,5 skokov in 4,2 asistenc na tekmo, a vseeno se zdi, da bi se igralec, ki potrebuje žogo v svojih rokah, težko znašel v ekipi z igralcema tako dominantnima z žogo, kot sta Luka in Kyrie.

Prav tako se poraja vprašanje, če bi mu želeli Mavericks plačevati 44,5 milijonov dolarjev letno za to, da bi bil šele tretja napadalna opcija v ekipi. LaVine namreč prinese s sabo tudi atronomsko pogodbo, katera velja še naslednje štiri sezone. Glede na to, da trenutno Mavs plačujejo 80 milijonov dolarjev letno že za par Dončić-Irving, se vseeno zdi, da bi ob prihodu še enega pregrešno dragega igralca preprosto ostalo premalo proračuna za dostojno moštvo okoli omenjene trojice.

Zach LaVine in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako že Kyrie in Luka ne slovita po odlični obrambi, s prihodom LaVina pa bi Dallas zagotovo deloval zastrašujoče v napadu, a bi ob katastrofalni LaVinovi igri v obrambi imeli še večje težave na drugi strani igrišča. Glede na to, da vsaj trenutno napad Dallasa odlično deluje pod poveljstvom Luke in Kyrieja tudi z igralci, kot so Derrick Jones Jr., Grant Williams in podobni, ki hkrati opravijo tudi svoje delo v obrambi, se zdi, da trenutno ni primeren čas, da bi Dallas šel "all in" za še enega napadalno orientiranega zvezdnika.

Čeprav bi si mnogi navijači Dallasa zagotovo želeli videti še tretjega velikega zvezdnika v dresu svojih ljubljencev, se vseeno zdi, da menjava za LaVina ta čas ni realna, oziroma bi naredila več škode kot koristi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 10:13 17.november 2023.

    Dalas potrebuje dobrega centra ali pa dobrega obrambnega igralca! Še en napadalno usmerjeni igralec bi bil samo potrata denarja!

Sorodne novice