Šport > Košarka
17149 ogledov

Noro, v kakšnih razmerah je igral Luka! Slovenec po tekmi povedal svoje

Luka Dončić Profimedia
Poraz Dallasa v New Orleansu ob neprepoznavnem Luki Dončiću. Slovenec se še ni uspel privaditi na nov parket, ki ga liga zahteva za svoj medsezonski turnir.

Ekipa New Orleans Pelicans je prizadejala tretji poraz košarkarjem Dallas Mavericks v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Slovenec Luka Dončić tokrat ni bil v svoji običajni formi, dosegel je 16 točk, zgrešil je 11 od 16 metov iz igre in imel kar osem izgubljenih žog za poraz Maverickov s 131:110.

Luka Dončić Grizzlies Mavs NBA Šport Katastrofalna predstava Dončića in Dallasa

"Slaba igra. Imamo 82 tekem v sezoni NBA. Seveda bodo slabi večeri. Igrali smo slabo. To je to," je po gostovanju v New Orleansu dejal Dončić, ki se je po tekmi tudi glasno pritožil, da je igrišče, ki ga New Orleans uporablja za turnir, spolzko in nestabilno.  Zaradi novih barv, ki jih je za turnir vsililo vodstvo lige, se je Luka sicer pritoževal že po porazu pri Denver Nuggets 3. novembra, ko je na "noro obarvanem igrišču" izgubil kar devet žog.

"Nisem prepričan glede novih igrišč, ker je samo igrišče iste barve kot območje izven avt črt igrišča. To je tisti čuden del. Zagotovo bom potreboval čas, da se na to navadim," je takrat izjavil Luka, ki je belstel na letošnji prvi tekmi proti New Orleansu, ki se je igrala na navadnem igrišču. Tokrat pa je bil na novo prebarvanem igrišču Dallas od svojega nasprotnika slabši za neverjetnih 26 točk, ko je bil Luka na parketu.

Igrišče New Orleans Pelicans | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tudi če izvzamem barvo igrišča, je bilo današnje igrišče resnično slabo. Zelo je drselo, na določenih delih pa se žoga sploh ni odbijala. Če že moramo igrati na teh igriščih, naj vsaj poskrbijo, da gre za stabilna igrišča, na katerih se da igrati. Kot v Dallasu. Novo igrišče ni bilo stabilno, zato so ga morali zamenjati," je imel tokrat nad novim igriščem za medsezonski turnir nove pripombe.

Luka sicer ni edini košarkar, ki ga motijo nova igrišča, ki jih morajo ekipe pripraviti za tekme, ki štejejo za medsezonski turnir, med najbolj glasnimi kritiki pa so zagotovo navijači, ki jim kričeče barve igrišč niso nikakor pogodu.

Dallas Mavericks nova tekma čaka v noči na četrtek, ko bodo gostovali v Washingtonu pri Wizards.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice