Šport > Košarka
10101 ogledov

Kidd razkril, kako hudi sta poškodbi dveh ključnih igralcev

Jason Kidd Profimedia
Luka Dončić je potrdil svoje besede, da je bila katastrofalna predstava proti pelikanom le slab dan, potem ko se je s soigralci veselil zmage v ameriški prestolnici, katero bi skorajda zasenčila poškodba junaka tekme.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA v Washingtonu s 130:117 premagali Wizards. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za zmagovite goste v 32 minutah dosegel 26 točk, 10 podaj in sedem skokov. V ameriški prestolnici je bil sicer prvi strelec Tim Hardaway Jr., ki ni bil v začetni peterki Dallasa, s sedmimi trojkami pa je prišel do 31 točk in bil ob novi odsotnosti Kyrieja Irvinga ob Dončiću najzaslužnejši za novo zmago Dallasa.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je tako potrdil svoje besede z zadnje tekme proti New Orleans Pelicans, ko so Mavericks ob katastrofalni igri grdo izgubili. "Sezona je dolga, imamo 82 tekem v sezoni NBA. Seveda bodo slabi večeri. To je liga NBA, čez manj kot 24 ur nas čaka že nova priložnost," je po slabi predstavi navijače svoje ekipe pomiril prvi zvezdnik Dallasa ter boleč poraz opisal le kot slab dan. Z novo odlično predstavo le dan kasneje je svoje besede več kot podkrepil.

Izkazali pa so se tudi nekateri drugi Mavericki. Derrick Jones Jr. je dodal 20 točk, Dereck Lively II pa 17 ob le enem zgrešenem metu v osmih poskusih. Ekipa Luke Dončića je s 17 trojkami prepričljivo prišla do zmage, saj je v zadnjih treh četrtinah ves čas vodila z dvomestno prednostjo, z delnim izidom 25:8 pa je že v uvodni četrtini povedla z 32:17.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mislim, da je Luka s soigralci začel v izjemnem ritmu. To je dalo moštvu zalet za nadaljevanje tekme. Igra je bila zelo zrela, vladalo je veliko zaupanje med igralci, zato je bil napad zelo dober, delo pa smo vrhunsko opravili že na samem začetku," pa je pojasnil trener gostov Jason Kidd.

Toda čeprav se je ekipa vrnila v zmagovite tirnice, je po tekmi med navijači Dallasa vendarle zavladal pravi preplah. Potem ko je tekmo izpustil Kyrie Irving, ki si je poškodoval levo nogo, je moral v zadnji četrtini tekmo prisilno zapustiti tudi junak večera Hardaway, ki si je poškodoval koleno.

Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Kidd je lahko pomiril navijače. Že pred tekmo je razkril, da je Kyrie utrpel le lažji zvin, a da preprosto ne želijo tvegati, tudi po tekmi pa je lahko pomiril Dallasove navijače, da Hardawayeva poškodba po zapletu s Kylom Kuzmo ni težje narave ter da se njegov varovanec počuti dobro. To je kasneje potrdil tudi Hardaway z besedami: "Ni hujšega, v redu bom, se vidimo v soboto."

Dallas bo namreč nadaljeval niz štirih gostovanj v noči na nedeljo po slovenskem času v Milwaukeeju. Tamkajšnja ekipa je trenutno deveta v ligi, Dallas pa je po deveti zmagi ob treh porazih trenutno tretji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 16:17 16.november 2023.

    Kako se čuvajo drva . V čelno stran zvrtate luknjo 10 mm in notri daste 2 naboja 7.62 mm in luknjo zamašite s lesenom čepom . Nikoli več , ne bo nobeden kradel drva 40km naokoli . Rešil se boste ...prikaži večte ciganov , kot tudi četnikov in ostale bagre !

Sorodne novice