Šport > Košarka
10383 ogledov

Suspenz za velikega NBA superzvezdnika!

Draymond Green davi Rudyja Goberta Twitter
Zvezdnik ekipe Golden State Warriors Draymond Green je dobil prepoved igranja na petih tekmah.

Štirikratni NBA prvak z Golden State Warriors Draymond Green je dobil prepoved igranja na petih tekmah severnoameriške košarkarske lige NBA, ker je ob porazu njegove ekipe na tekmi z Minnesoto Timberwolves za vrat zagrabil francoskega reprezentanta Rudyja Goberta, je sporočila liga. Oba igralca pa morata plačati, tako kot še en zvezdnik bojevnikov Klay Thompson, 25.000 dolarjev kazni.

V San Franciscu se je ognjevit spopad med Golden State Warriors in Minnesota Timberwolves sicer končal z zmago gostov s 104:101, ki so izničili zaostanek 12 točk in prišli do zmage, a je bil sam razplet tekme daleč od središča pozornosti. Rezultat je namreč zasenčil spektakularen pretep v prvi četrtini, po katerem so morali Thompson in Green iz Golden Stata ter Jaden McDaniels iz Minnesote že po dobri minuti igre zapustiti dvorano.

Draymond Green davi Rudyja Goberta Nore scene v NBA Šport Pri 0:0 prišlo do brutalnega pretepa, superzvezdnik davil nasprotnika

Do incidenta je prišlo na samem začetku tekme, v drugi minuti igre, pri rezultatu 0:0. Situacijo sta zakuhala Thompson in McDaniels, v pretep pa so se vključili praktično vsi igralci obeh ekip, izmed katerih je glavno vlogo prevzel Green, ki je s prijemom, ki se ga ne bi sramovali najboljši rokoborci na svetu, začel daviti zvezdnika Goberta (VIDEO). Na koncu je moral posredovati celo trener bojevnikov Steve Kerr, ki je končno prepričal Greena, da izpusti svojega nasprotnika.

Ravno Green jo je od vseh udeleženih v incident odnesel najslabše, saj bodo ostali morali plačati le denarno kazen, Green pa bo moral izpustiti kar pet tekem, kar je hud udarec za bojevnike, ki že tako igrajo brez poškodovanega prvega zvezdnika Stephena Curryja. Warriors se bodo tako na tekmah z Oklahomo City Thunder (dvakrat), Houston Rockets, Phoenix Suns in San Antonio Spurs morali znajti tudi brez štirikratnega udeleženca tekme zvezd ter najboljšega obrambnega igralca lige leta 2017.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice