Šport > Košarka
70697 ogledov

Veliki NBA zvezdnik za milijone kupil hišo, tri dni kasneje že bežal iz nje

Shai Gilgeous-Alexander Epa
Zvezdnik je po sanjskem nakupu naletel na velike težave.

NBA zvezdik Shai Gilgeous-Alexander, ki je s Kanado na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, je v domovini ob jezeru Ontario kupil posestvo s 3000 kvadratnimi metri. Prebivališče je bilo popolnoma opremljeno s pohištvom, vsebuje telovadno dvorano, dvorano za kino, tri garaže, lastni privez za plovila, šest spalnic, ki so dostopne z dvigalom, pa ponuja izjemen razgled na jezero in okolico. Za novo domovanje je košarkar odštel 8.4 milijone kanadskih dolarjev (5.6 milijona evrov). A sanjski nakup se je hitro spremenil v nočno moro.

Le dva dni po vselitvi ga je namreč obiskala oseba, ki je iskala prejšnjega lastnika. Gre za kriptomilijonarja Aidena Pleterskega, ki pa je leta 2022 razglasil bankrot, okoli 150 ljudem je skupno dolžan 26.8 milijonov kanadskih dolarjev (skoraj 18 milijonov evrov; op.p.). Njegovo hišo so že v preteklosti večkrat obiskali jezni upniki.

Decembra lani je bil Pleterski tudi ugrabljen, zaradi dolgov pa so ga tri dni tudi pretepali, na koncu pa le izpustili. V strahu je svoje prebivališče kasneje zapustil, enako pa je storil tudi naslednji prebivalec, saj so se upniki na njegovem domu pojavljali iz dneva v dan.

Zdaj v minuli sezoni član prve peterke lige NBA, kjer mu je družbo delal tudi Luka Dončić, na sodišču zahteva razveljavitev nakupa, saj je nepremičninska agencija iz Toronta, ki je prodajala hišo in pripadajoče zemljišče, zamolčala težave s katerimi se v zadnjem času srečujejo prebivalci posestva. To se nahaja med Torontom, kjer je bil zvezdnik rojen, in Hamiltonom, kjer je odraščal.

Luka Dončić in Shai Gilgeous-Alexander | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob omenjenem obisku nezaželeni gost, ki so mu povedali, da na tem naslovu ni osebe, ki jo išče, sicer sprva ni želel oditi. Sprehodil se je po zemljišču, nekaj časa sedel v svojem vozilu, nato pa le odšel. Po klicu na policijo sta Gilgeous-Alexander in njegova partnerica Hailey Summers izvedela, da so policisti že v preteklosti 'prejeli grožnje, ki se tičejo njune nove lastnine, med drugim tudi takšno, ki je grozila s požigom stavbe'.

Gilgeous-Alexander in Summersova sta le dan po 'obisku' zapustila hišo in se nista več vrnila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • munja 20:27 17.november 2023.

    To pa je posestvo, se mora pa zelo potrudit, da ga "obvozi", ha, ha ,ha.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 07:09 17.november 2023.

    "kupil posestvo s 3000 kvadratnimi metri."...Je tole spet pisal nekdo z vrtom v "tegelcu" na balkonu ?!

Sorodne novice