Šport > Košarka
2641 ogledov

Škandal trese ligo NBA, Knicks s tožbo nad nekdanjo Dragićevo ekipo

Darko Rajaković Profimedia
New York Knicks zaradi kraje zaupnih datotek tožijo Toronto Raptors.

Košarkarsko moštvo New York Knicks v severnoameriški košarkarski ligi toži edino kanadsko ekipo v ligi NBA Toronto Raptors zaradi kraje zaupnih datotek. Kratkohlačniki od plenilcev zahtevajo več kot deset milijonov dolarjev odškodnine. Tako piše v pravni vlogi Knicks, ki so jo v zadnjih dneh pridobili ameriški mediji, kot so New York Post, Athletic in ESPN.

Pri newyorški zasedbi so še izpostavili, da ne želijo, da bi se komisar lige NBA Adam Silver vpletel v zadevo kot mediator, oziroma da bi razsojal o tej zadevi. Motijo jih namreč njegove tesne povezave z lastnikom Raptors, Larryjem Tanenbaumom, predsednikom sveta guvernerjev lige NBA.

Knicks trdijo, da je Ike Azotam, ki je med letoma 2020 in 2023 delal kot pomočnik video koordinatorja pri kratkohlačnikih, zdaj pa je prevzel podobno vlogo pri Torontu, plenilcem v zadnjih mesecih poslal na tisoče zaupnih datotek, ki se nanašajo na delovanje kluba iz New Yorka.

Ike Azotam | Avtor: Twitter Twitter

Med obtoženci so poleg Azotama tudi novi glavni trener Raptors Darko Rajaković, pomočnik trenerja Noah Lewis, več neznanih zaposlenih pri Raptors in matično podjetje Raptors Maple Leaf Sport and Entertainment (MLSE).

Po besedah Knicks naj bi Azotam, ki je minuli mesec zapustil svojo pozicijo pri klubu iz New Yorka in se preselil k Torontu, z omenjenimi informacijami pomagal Rajakoviću, potem ko se je ta sploh prvič v karieri soočil z izzivom vodenja kakšne izmed NBA ekip. Z informacijami, ki jih je priskrbel Azotam naj bi Rajaković uspel organizirati, načrtovati in strukturirati novo trenersko osebje v klubu.

Toronto Raptors, sicer NBA prvaki iz leta 2019, so se pred letošnjo sezono odločili za veliko prenovo, potem ko so odpustili trofejnega trenerja Nicka Nursa (novi trener Philadelphie 76ers) in namesto njega pripeljali Rajakovića, ki je mnoga leta opravljal vlogo pomočnika trenerjev, kot samostojni trener pa je do sedaj vodil le španskega četrtoligaša Espacio Torrelodones in NBA G ligaša Tulso 66ers.

Darko Rajaković | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Toronto Raptors so sicer v preteklosti igrali tudi številni Slovenci, nazadnje Goran Dragić, ki je pri kanadski ekipi preživljal najbolj temne dni svoje kariere, potem ko so se mu Raptors odrekli in je za plenilce v pol leta nastopil na vsega petih tekmah. Dvajset tekem je za Raptors odigral tudi Uroš Slokar, največji pečat pa je v Torontu pustil Rašo Nesterović, ki je za plenilce igral tri sezone in zbral skoraj 200 nastopov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice