Šport > Košarka
2830 ogledov

Veliki NBA zvezdnik v težavah zaradi domnevnega odnosa z mladoletnico

Josh Giddey Profimedia
Mladi avstralski košarkarski zvezdnik se je znašel sredi preiskave zaradi domnevnega odnosa z mladoletnico.

Liga NBA je odprla preiskavo, potem ko so se pojavili dokazi o domnevnem neprimernem odnosu enega največjih košarkarskih draguljev na svetu, Avstralca Josha Giddeya, z mladoletnim dekletom. Tekom tedna so se namreč na spletu pojavile fotografije in posnetki, ki sugerirajo, da je 21-letni zvezdnik ekipe Oklahoma City Thunder v neprimerni (spolni) zvezi z mladoletnico.

Domnevna 15-letnica (nekateri pravijo, da 17-letnica) je kar sama na spletu objavila fotografijo in posnetke, zraven pa se v pripisu pohvalila, da je spala z velikim NBA zvezdnikom, Giddeyem. Objavo je kasneje izbrisala, a je bilo že prepozno, saj so slike že zaokrožile po spletu.

Liga je tako odprla preiskavo, v kateri bo poizkušala priti resnici do dna, iz tabora Oklahome City Thunder pa situacije zaenkrat ne želijo komentirati. Klub svojega zvezdnika zaenkrat še ni suspendiral ali kakorkoli kaznoval, Giddey še naprej trenira z ekipo.

Josh Giddey | Avtor: Profimedia Profimedia

Po petkovem treningu je sicer stopil pred novinarje, a ni želel komentirati te teme. "Seveda razumem vaše vprašanje, toda trenutno nimam komentarja. Seveda vas popolnoma razumem, da bi želeli vedeti več o tem, toda v tem trenutku nimam komentarja." Brez komentarja na to temo je bil tudi glavni trener ekipe Mark Daigneault. "Gre za osebno zadevo, zato nimam komentarja. To bo moj edini odgovor na to temo."

Če se Giddeyu dokaže krivda, bi se lahko znašel v velikih težavah ne zgolj s strani lige, temveč tudi s strani oblasti. Zaenkrat sicer še ni potrjeno, koliko naj bi bila Liv Cook, ki je objavila obremenilne posnetke, dejansko stara. Nekateri ameriški mediji poročajo o 15, drugi o 17 letih.

Komaj 21-letni Giddey sicer igra svojo tretjo sezono v ligi NBA, potem ko je bil kot šesti izbran na naboru leta 2021. Gre za najmlajšega igralca v zgodovini lige (19 let, 84 dni) s trojnim dvojčkom ter prvega košarkarja po legendarnem Oscarju Robertsonu leta 1961, ki je kot novinec na treh zaporednih tekmah vpisal trojni dvojček. Letos januarja se je pridružil Luki Dončiću, Benu Simmonsu in Grantu Hillu kot edini košarkar, ki je v svojih prvih 100 NBA nastopih presegel mejo 1000 točk, 700 skokov in 500 asistenc.

Josh Giddey | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski ljubitelji košarke pa se mladega avstralskega zvezdnika verjetno najbolje spominjamo po odlični predstavi na letošnjem svetovnem prvenstvu, ko je bil daleč najboljši igralec Avstralije na tekmi proti Sloveniji in edini razlog, da niso naši košarkarji že dosti prej odločili tekme. Ob porazu z 80:91 je namreč Giddey prispeval 25 točk, 8 skokov in 4 asistence ter bil najboljši strelec tekme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice