Šport
2996 ogledov

Znano, kako huda je poškodba Dončića

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić se je poškodoval na zadnji tekmi, po številnih pregledih pa je postalo jasno, kako resna je poškodba palca.

Luka Dončić je v skrb spravil svoje navijače, potem ko je staknil neprijetno poškodbo na tekmi z ekipo LA Clippers. Ob trku z Jamesom Hardnom je namreč slovenskemu zvezdniku grozljivo zvilo palec na roki, kar ga je nato mučilo praktično skozi celoten obračun.

Navijači Dallasa so si vsaj malo oddahnili, potem ko je pregled z magnetno resonco pokazal, da gre pri Dončiću le za rahel zvin palca na levi roki. Dallasovi zdravniki so tako Dončiću glede na stopnjo poškodbe prižgali zeleno luč za nastop na tekmi s Houstonom. Dobra novica je tudi ta, da se počasi po poškodbi vrača pomemben člen, mladi Dereck Lively II (težave s hrbtom), čigar status za tekmo s Houstonom je označen kot "vprašljiv". 

Kot poroča novinar portala Dallas Morning News Brad Townsend, je Dončić na ponedeljkovem ekipnem treningu sicer treniral z obvezo, prav tako pa naj bi trening z ekipo že opravil tudi Lively II. Ta je sobotno tekmo zaradi težav s hrbtom izpustil.

Za Dallasom, ki je v pretekli sezoni bil eno večjih razočaranj lige, je sicer dober uvod v letošnjo sezono: na prvih 16 tekmah so 10-krat zmagali in šestkrat izgubili, trenutno zasedajo peto mesto na zahodu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.