Šport > Košarka
10695 ogledov

Drugi član Dallasa, ki bo okrepil Slovenijo: V čast mi je

Sean Sweeney Profimedia
Poleg Luke Dončića bo slovensko reprezentanco okrepil še en pomemben član Dallasa.

Slovenska reprezentanca si bo to poletje skušala priigrati vozovnico za olimpijske ugre v Parizu. Kvalifikacijski turnir bodo Slovenci odigrali v Grčiji, na sporedu bo na začetku julija, tekmeca Slovenije v prvem delu kvalifikacij bosta Hrvaška in Nova Zelandija, v polfinale pa bosta napredovali dve ekipi iz te skupine. V drugi skupini so gostiteljica Grčija, Dominikanska republika in Egipt. Na OI bo napredovala le ena izmed omenjenih reprezentanc.

Pri lovu na olimpijsko vozovnico bo sicer sodeloval tudi prvi pomočnik Jasona Kidda pri Dallasu - Sean Sweeney. "Veliko reči je, ki me privlačijo pri tem projektu. Prva je seveda, da lahko treniram Luko Dončića med igranjem za njegovo reprezentanco," je za DallasBasketball.com izjavil Sweeney.

"Uživam v košarki pod okriljem Fibe, rad si ogledam tekme Evrolige, rad opazujem različne stvari povezane z mednarodno košarko," je še dodal strokovnjak, ki je v ligi NBA vse od leta 2011. Pomočnik Kidda je bil že pri Brooklynu (2013-14), Milwaukeeju (2014-18) in zdaj pri Dallasu (od 2021 dalje). Vmes je na isti funkciji deloval tudi pri Detroitu.

"Pogovarjal sem se s Sašo Dončićem, obiskal me je tudi glavni trener (Aleksander Sekulić; op.p.). Predstavili so mi zadevo, cenim, da so se spomnili name. V čast mi je, da sem lahko del tega. Sodelovanja se že veselim."

Sean Sweeney | Avtor: Profimedia Profimedia

Sweeney izjemno dobro pozna Giannisa Antetokounmpa, ki ga je vodil pri Milwaukeeju, tokrat pa bo slednji najverjetneje največja ovira na poti Slovenije do Pariza. "Ko sem bil še član Bucksov, sem si v Grčiji večkrat ogledal tekme Panathinaikosa in Olympiacosa. Pridružil sem se tudi treningom grške reprezentance, lahko sem opravljal svoje delo na zelo, zelo visoki ravni v nekoliko drugačnem okolju zame."

"Takšni fantje kot so Dončić te lahko veliko naučijo, ne učiš le ti njih. Podobno je bilo s Kevinom Garnettom, Paulom Piercem in še nekaterimi košarkarji, na primer Blakom Griffinom. Ko se družiš z igralci, ki imajo velik košarkarski IQ, Dončić ga ima, se lahko marsikaj naučiš, saj na igrišču vidijo stvari, ki jih drugi ne," se dodatnega sodelovanja z najboljšim Slovencem veseli Sweeney.

"Način igre, ki ga goji Slovenija, trud, ki ga igralci puščajo na parketu, kako premikajo žogo, vse to od daleč izgleda zelo zabavno. V pogovorih sem ugotovil, da gre v ekipi za dobro kemijo. Vedno, ko se to zgodi in si fantje medsebojno zaupajo, si želiš biti del tega. To se mi je zdelo, da izstopa pri Sloveniji."

Luka Dončić in kolegi bodo prvo tekmo v Pireju odigrali 2. julija, ko bo nasprotnik Slovenije Hrvaška.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice