Šport > Košarka
25786 ogledov

Dončić priznal, da ji ni dorasel: "Boljša strelka od mene"

Dončić Print Screen
Luka Dončić se je na čudovit način poklonil trenutno najbolj vroči košarkarski zvezdnici na svetu.

Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je pred obračunom z Golden State Warriors, na katerem se je končal niz sedmih zaporednih zmag Dallasa, komentiral zadnjo dih jemajočo predstavo 22-letne Caitlin Clark, članico moštva Iowa Hawkeyes in aktualno največjo atrakcijo ameriške študentske košarke.

Smart je na obračunu med Iowo in branilkami naslova LSU zabeležila 41 točk, sedem skokov in 12 podaj ter tako svojemu moštvu pomagala do zmage s 94:87. Tekma je pred televizijske zaslone privabila kar 12,3 milijona gledalcev, med njimi tudi slovenskega košarkarskega asa.

Ko so ga novinarji vprašali, ali ga vzhajajoča zvezdnica po stilu igre spominja nanj, je Dončić odvrnil: "Ona je ženski Steph Curry. Boljša strelka je od mene mene."

Smart se je pred tedni zapisala v zgodovino univerzitetne košarke kot najboljša strelka vseh časov v NCAA, potem ko je na obračunu z Iowa State Buckeye izboljšala 54 let star rekord legendarnega člana hrama slavnih Peta Maravicha.

Njena zadnja predstava proti LSU je postala prava spletna senzacija, tudi zaradi reakcij nemočnih nasprotnic, ki nikakor niso uspele zaustaviti njenih košev izza črte, zaradi česar je Hailey van Lith, košarkarica LSU, v nekem trenutku razočarano dvignila roki, češ kaj lahko sploh še storim.

Clark ima trenutno na mizi ponudbo v vrednosti pet milijonov dolarjev za pridružitev košarkarski ligi BIG3, s čimer bi močno presegla povprečno plačo igralk v ligi WNBA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.