Šport > Košarka
2985 ogledov

Luka zaradi kolena ob tekmo, Dallas vseeno do izjemne zmage

P. J. Washington Profimedia
Dallas Mavericks so po napeti končnici s 108:106 premagali Golden State Warriors.

Košarkarji moštva Golden State Warriors so v torek končali serijo sedmih zaporednih zmag Dallasa, moštvi pa sta se zdaj pomerili še enkrat. Mavericks so dan prej premagali Atlanto Hawks, tokratni gostje pa so prav tako zaigrali na drugi tekmi v dveh dneh. Zasedba iz Kalifornije je sicer nanizala šest zmag in je v dvoboj vstopila kot najbolj vroča ekipa lige.

Razlog za dve tekmi v nizu je ležal tudi v tem, da bi moral biti prvi obračun odigran že v januarju, a je bil prestavljen zaradi nenadne smrti trenerja Dejana Milojevića, ki je pri Warriors opravljal vlogo pomočnika glavnemu trenerju Stevu Kerru. 

A naporen ritem je pri Dallasu že pred tekmo zahteval svoj davek. Že prej sta zaradi poškodb manjkala Dereck Lively II. (desno koleno) in Josh Green (desni gleženj), pridružila pa sta se jima še Maxi Kleber (hrbet) in Luka Dončić (desno koleno). Slovenski as je tako izpustil svojo deseto tekmo v sezoni. Pri Bojevnikih je bil od pomembnejših igralcev odsoten Andrew Wiggins.

Domači so kljub odsotnosti svojega prvega zvezdnika dobro odprli tekmo, Kerr pa je že po dveh minutah in pol tako posegel po minuti odmora ob zaostanku s 4:10. Kyrie Irving je prevzel vlogo Dončića in že dosegel šest točk. Domači so zadeli vseh pet metov iz igre.

Kasneje se je s tremi zaporednimi trojkami izkazal v zadnjem očasu strelsko izjemno razpoloženi P. J. Washington, ki je Dallas tako popeljal do 21:10. Ta rezultat je bil izpisan tudi na polovici četrtine.

Dve minuti kasneje je Kerr znova zahteval posvet na klopi. Po ukradeni žogi je namreč hiter protinapad zaključil Tim Hardawaj Jr. in poskrbel za 29:13. Še pred tem je omenjeni košarkar zadel tudi met izza črte za tri točke, enako pa je storil tudi Irving.

Po vrnitvi na parket so Warriors dosegli devet zaporednih točk, na vrsti za 'timeout' je bil Jason Kidd.

Če je Kerr s svojimi nasveti znal spremeniti potek dvoboja, Kiddu to ni uspelo. Po trojki Chrisa Paula je Golden State celo dobil četrtino z rezultatom 32:31. Delni izid v zadnjih štirih minutah je bil kar 18:2 v korist Warriors.

Ti so na začetku druge četrtine že povedli s tremi točkami razlike, a je s trojko izenačil Dante Exum. Avstralec, ki je nadomestil Dončića v prvi peterki, je nato s podajo našel še Daniela Gafforda, ta je zadel za 36:34. Sledile so izenačene minute z agresivnimi obrambami in malo koši.

Prvi so si več kot dve točki prednosti priigrali domači košarkarji po trojki Jadena Hardyja in košu Gafforda. Slednji je pokrbel za +3, po novem uspešnem metu za tri točke, tokrat je bil natančen Derrick Jones Jr., pa je Dallas povedel z 51:46. Do konca prvega polčasa so ostale še tri minute.

Minuto kasneje je Steph Curry zadel trojko, nato je bil v tem elementu natančen še Klay Thompson. Warriors so tako znova boljše zaključili zadnji del četrtine in se na glavni odmor odpravili s prednostjo 54:52.

P. J. Washington | Avtor: Profimedia Profimedia

Washington je bil s petimi točkami, blokado v obrambi in asistenco najzaslužnejši za nov preobrat, po Irvingovem košu je Dallas povedel s 63:58. Thompson je odgovoril s trojko.

Na polovici četrtine je Curry popeljal goste v vodstvo, Irving je na drugi strani parketa s košem in dodatnim prostim metom poskrbel za +2, nato je koš dodal Washington za 69:65. Košarkar, ki je na zadnji dan prestopnega roka okrepil Dallas, je že presegel mejo dvajsetih doseženih točk.

S štirimi točkami naskoka so Mavericks tudi vstopili v zadnjo minuto tretje četrtine, vendar je nato trojko za Warriors dosegel Moses Moody. Domači so po dveh uspešnih prostih metih Hardawayja Jr. pred zadnjo četrtino sicer vodili z 79:76.

Obe ekipi sta na začetku zadnjih 12 minut izgubili po dve žogi, Washington pa je nato dosegel koš ob prekršku, z dodatnim prostim metom pa poskrbel za +6. Isti igralec se je nato v obrambi izkazal še z ukradeno žogo, po Irvingovi podaji pa je Gafford zabil za 84:76. Kerr je znova takoj reagiral z minuto odmora.

Curry je kasneje s trojko Golden State pripeljal na pet točk zaostanka, gostje pa so imeli nato še priložnost, da zmanjšajo razliko, a je bila Dallasova obramba še naprej na zelo visoki ravni. Na drugi strani je Washington zadel za 90:81.

Warriors se niso predajali, še enkrat so se približali na -5, vendar je s trojko odgovoril Irving, isti igralec pa je nato zadel še dva prosta meta za 98:88. Ostalo je še šest minut igre.

Še naprej sta obe ekipi precej nihali v igri, po košu in dodatnem prostem metu Garyja Paytona II. pa so Warriors dve minuti pred koncem prišli na štiri točke zaostanka, minuto kasneje pa je Curry zadel izjemno težek met za 104:105.

Jones Jr. je nato zgrešil met za tri točke, enako tudi Curry. Dallas je krenil v napad, Curry pa je 22 sekund pred koncem storil prekršek nad Washingtonom. Ta je zadel le drugi prosti met.

Curry je 12.5 sekund pred koncem izenačil na 106:106.

Sledila je minuta odmora domačih. Po vrnitvi na parket je Hardaway Jr. krenil proti košu, podal Washingtonu, ta pa je zadel za 108:106. Ostale so le še štiri sekunde in pol.

Za posvet na klopi so bili na vrsti pri Golden Statu. Žoga je iz avta prišla do Curryja, ki pa je bil dobro pokrit in na koncu se je za met za tri točke, ki bi gostom lahko prinesel zmago, moral odločiti Thompson, a je zgrešil.

Dallas je prišel do pomembne zmage. Utrdil se je na petem mestu, na roko sta mu šla tudi poraza New Orleansa in Sacramenta.

Washington je dosegel 32 točk, odlično pa je odigral tudi v obrambi, kjer je vknjižil dve blokadi in kar pet ukradenih žog. Irving je k zmagi prispeval 26 točk, Hardaway Jr. 13, Exum 11, Gafford pa je ob desetih točkah zbral še 15 skokov in tri blokade.

Curry je vpisal 28 točk, Thompson 16.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice