Šport > Košarka
14435 ogledov

Dončić ni skrival grdega početja: "On je to počel v Houstonu, zato sem ..."

Luka Dončić Družbeno omrežje X
Luka Dončić je ob neverjetni zmagi Dallasa nad Houstonom priznal, da je trenerju Raket namenil precej grdih besed.

Luka Dončić in Kyrie Irving sta na nedeljski tekmi proti Houstonu poskrbela za izjemen preobrat Mavsov, pri tem pa je močno pomagal tudi Dante Exum, ki je v zadnji sekundi rednega dela zadel trojko za podaljšek, v katerem sta na sceno znova stopila Irving in Dončić in poskrbela veliko zmago Dallasa, s katero so si Mavsi že zagotovili neposredno mesto v končnici. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po tekmi pa so novinarji Luko spraševali tudi o grdih besedah (ameriško "trash talk"), ki jih je med tekmo v Dallasu namenil trenerju gostujoče ekipe Imeju Udoki. "On je grdo govoril meni na prvi tekmi v Houstonu (1. aprila, op. p.), tako da veste, da mu bom vrnil," je brez kančka obžalovanja novinarjem v garderobi pojasnjeval Dončić.

Po koncu tekme sta navijače Dallasa Irving in Dončić navdušila z objemom, kar po mnenju privržencev Mavsov pomeni, da v ekipi vlada odlična kemija. "Luka je dejal, da je zelo utrujen. Zato sem ga tudi objel po koncu tekme. Vse je pustil na igrišču, naredil je vse, kar je lahko. Za nas brate je pomembno, da se podpiramo med seboj, vemo, kako trdo smo delali in koliko truda smo vložili, da smo na tej točki v tej sezoni," je po tekmi razlagal junak večera Kyrie Irving (48 točk). 

"Kemija je res dobra," je po tekmi pristavil Luka, ki se je tokrat zaustavil pri 37 točkah, 12 podajah in 9 skokih. "Trenutno smo na pohodu," je dodal Ljubljančan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • linlina 19:40 09.april 2024.

    Novinarji, nehajte pisat oz posiljevat enderčka z Dončićem in NBA, da se bo končno lahko mirno usedel brez blazine pod ritjo.

  • Yanez 14:11 08.april 2024.

    Kdor zna vsaj malo brati iz ustnic, je lahko takoj dešifriral 'sočno' balkansko kletvico (začne se na jeb...), namenjeno trenerju nasprotne ekipe. Kje so časi avtohtonih 'slovenskih' kletvic (prmejduš, krucefix, madonca, jebelacesta, saprabolt, kršenduš, zaboga, porkaflek...).

  • Idioti 13:59 08.april 2024.

    Jaz Žurnalove rubrike Magazin , kjer posljujejo svoje bralce z Belosvetovno nepoznanimi nepomemneži, sploh ne odprem , ker jih prvič ne poznam , drugič se mi pa za njih jebe , da sem pošten . Tudi vam iz istih razlogov ...prikaži večv ni potrebno čitati rubrike , ki vas ne zanimajo . Samo v vednost pa tole : Ko gledam igrati Luko v polnem sijaju imam isti občutek, kot ko sem gledal Rudolfa Nurejeva v baletu . Neponovljivo od obeh.