Šport > Košarka
10203 ogledov

NBA ekipa prikrivala stanje svojega zvezdnika, zdaj prejela visoko kazen

Embiid Jokić Profimedia
NBA Philadelphio kaznovala s 100.000 dolarji.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je ekipo Philadelphia 76ers kaznovalo s 100.000 dolarji (92.000 evri) kazni zaradi kršenja pravil v zvezi s prijavami poškodb igralcev.

V začetku tedna so 76ers objavili, da njihov največji zvezdnik Joel Embiid ne bo igral proti Oklahoma City Thunder. A kamerunski as je nato vseeno igral in dosegel 24 točk v 29 minutah ob zmagi svoje ekipe s 109:105.

To je bila sicer Embiidova prva tekma po operaciji kolena, zaradi katere je izpustil dva meseca oziroma 29 tekem od konca januarja naprej.

Kot so sporočili iz lige, je pri kazni upoštevana tudi pretekla kazen zasedbe iz Philadelphie zaradi kršenja pravil o poročanju o poškodbah.

Joel Embiid | Avtor: Profimedia Profimedia

NBA je že v začetku februarja 76ers kaznovala z globo 75.000 dolarjev (69.000 evrov), ker Embiida pred tekmo proti Denver Nuggets niso "natančno in pravočasno" vključili v svoje poročilo o poškodbah.

Ekipe lige NBA so namreč dolžne javiti status svojih poškodovanih igralcev, kateri je lahko "out" (zagotovo izpušča tekmo), "doubtful" (verjetno izpušča tekmo), "questionable" (nastop je vprašljiv) in "probable" (verjetno bo nastopil).

Philadelphia je tako v svojem poročilu o poškodbah pred tekmo z OKC imela Embiida še vedno označenega kot "out", a je na koncu vendarle zaigral, s čimer je ekipa iz mesta bratske ljubezni kršila pravila lige NBA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice