Šport > Košarka
13570 ogledov

Dončić zrušil 40 let star rekord, tudi Kidd v šoku: "To je neverjetno!"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić se je z novo izjemno predstavo spet zapisal v zgodovino košarkarske franšize Dallas Mavericks.

Sinoči se je na parketu dvorane Spectrum Center v Charlottu spet pisala košarkarska zgodovina. Osrednja figura je bila gostujoči zvezdnik Luka Dončić, ki je zrušil štiri desetletja star rekord svojega moštva po številu doseženih točk v eni sezoni lige NBA.

Dallas je tekmo dobil s 130:104 in se utrdil na petem mestu zahodne konference.

Luka Dončić 21. trojni dvojček Šport Luka v prvi četrtini dosegel več točk kot nasprotno moštvo

Dončić, prvi strelec lige NBA, je ob 15. zmagi Dallasa na zadnjih 17 tekmah zabeležil 39 točk ob 52-odstotnem metu iz igre oziroma 47-odstotnem metu za tri točke, 10 skokov in 12 podaj, kar je zadostovalo za 21. trojni dvojček v sezoni in že 77. v karieri, s čimer se je na osmem mestu v večne lestvice izenačil z Jamesom Hardnom.

Slovenski košarkar je že v uvodni četrtini zbral 21 točk ob kar petih zadetih metih izza črte. V nadaljevanju je poskrbel še za nov klubski rekord po številu točk v sezoni. Od začetka sezone je zbral že 2341 točk, s čimer je presegel 2330 točk prejšnjega rekorderja franšize Marka Aguirra v sezoni 1983/84.

Irving Dončić Mavsi na pohodu Šport Strah pred Dallasom se krepi: "Luka in Kyrie sta najboljši dvojec v NBA"

"To mi veliko pomeni," je dejal Dončić: "To je klub, ki me je izbral in mi zaupal. Zelo sem vesel, da sem tukaj." Dončić v povprečju dosega 33,9 točke na tekmo.

"Neverjetno je, kaj je Luka naredil," je dejal trener Mavericks Jason Kidd. "Na novo bo spisal knjige rekordov za Mavericks in tudi za NBA. Neverjetno je, da je prehitel Marka, saj je Mark legenda Mavsov. To kaže, kaj je Luka naredil in kako napreduje iz sezone v sezono."

Dallas po 49. zmagi v sezoni ostaja na petem mestu v razvrstitvi zahodne konference. Teksaška zasedba, ki je na vrhu jugozahodne skupine, ima do konca rednega dela sezone na sporedu še tri tekme. V noči na četrtek jo čaka gostovanje v Miamiju, pri osmi ekipi vzhoda.

Luka Dončić je po novi vrhunski predstavi kot najboljši strelec lige kandidat za naslov najkoristnejšega igralca rednega dela lige (MVP).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • rd2dmk2 22:36 10.april 2024.

    a veste kaj je bolano, dons sem na teletekstu slovenske nacionalne televize doživel tole.. en čist neznan tip, ki pleza v dvorani je bil prvi v uvodniku in torej na prvi športni strani. hudiča kdo je pa to ! in ...prikaži večn bil je šele deveti- ja prav ste prebral deveti.. in potem nekje na zadnji strani športa pa je pisal slavospev (se čuti cinizem , mora ) da je najboljša na svetu v plezanju, Garnbret-ova ZMAGALA. na istem rangu tekmovanja. dotokla je tekmice. ampak za naše poročevalce- ona je NULA. skor

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:42 10.april 2024.

    Bolano. Koliko statistike. A tudi štejejo kolikokrat gre kdo na WC?

  • Ender3 14:27 10.april 2024.

    Dejte nehat posiljevat z Dončićem in Kopitarjev. Včasih gastarbeiterje niste oglaševali..Bolano !