Šport > Košarka
1779 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je legendarni trener izjavil o Luki!

Luka Dončić in Stan van Gundy Profimedia
Medtem ko nekateri ameriški NBA "strokovnjaki" kar tekmujejo, kdo bo bolj očrnil Luko Dončića, se je tokrat na stran Slovenca postavil legendarni trener Stan van Gundy.

Legendarni košarkarski trener Stan van Gundy se po končani trenerski karieri ukvarja s komentiranjem prenosov NBA tekem za televizijsko hišo TNT. Seveda mnenje dolgoletnega NBA trenerja, ki je med leti 2003 in 2021 vodil ekipe Miami Heat, Orlando Magic, Detroit Pistons in New Orleans Pelicans ter je z Magic celo igral v finalu lige, ogromno šteje, tako da Van Gundy velja za enega najbolj spoštovanih NBA strokovnjakov.

In prav lepo je bilo slišati, kako je v The Dan La Batard Showu našega Luko Dončića, v času ko njegovi stanovski kolegi v glavnem udrihajo po mladem Slovencu, razglasil za najboljšega napadalno usmerjenega košarkarja, kar jih je kdaj videl.

"Pravzaprav sem mnenja, da je najboljši napadalno orientiran košarkar, kar sem jih kdaj videl, Luka Dončić," je tekom oddaje udaril trener, ki je bil celo dvakrat izbran za vodenje ekipe na tekmi zvezd. Seveda ga je nemudoma pričakalo vprašanje, če je že kdaj videl igrati igralca, kot je Michael Jordan, toda Van Gundy je imel pripravljeno razlago.

"Seveda sem videl Jordana. Toda mislim, da je ni stvari, ki je Luka v napadu ne bi bil sposoben. Kot prvo, je ogromen. Ima preko dva metra, meče na koš z velike oddaljenosti ... še pred kakim letom in pol ali dvema tega ne bi trdil, toda postal je dosti bolj zanesljiv strelec od daleč, njegov doseg je izjemen in je zelo učinkovit pri metu. Lahko se prebije pod obroč, lahko zadeva s hrbtom obrnjen proti obrambnemu igralcu in je eden najboljših podajalcev, kar smo jih kdaj imeli v ligi. Dobesedno ni nikogar, ki bi se lahko kosal z njim, ko pa nanj pošljete še drugega branilca, vas bo razrezal," je bil nad napadalnimi sposobnostmi našega zvezdnika navdušen trener, ki je leta 2009 Orlando popeljal vse do NBA finala (poraz z Los Angeles Lakers).

"Poglejte, če upoštevamo obe strani igrišča, smo imeli igralce, ki so bili boljši, kot je on trenutno. Toda če gledamo le napad, je najboljši košarkar, kar sem jih kdaj videl. Seveda sem slišal za Jordana, toda v tistem času se je igrala drugačna košarka. Če bi Jordan igral današnjo košarko, bi mogoče metal za tri točke tako pogosto in učinkovito kot Dončić. Definitvno je tekom kariere dobro metal za tri točke, toda liga ni bila tako osredotočena na trojke, kot je danes. Tako da ne vem, mogoče bi bil na nivoju Dončića. Zagotovo tudi ni bil slab podajalec, a nikakor ni bil na nivoju Luke Dončića. In ni imel Lukove višine in moči. Poglejte, ne poizkušam kakorkoli poniževati Jordana, ali recimo LeBrona Jamesa, toda zame je v napadalnem smislu Luka Dončić na povsem neki drugi ravni," je zaključil legendarni trener.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:57 14.april 2024.

    Ta portal je postal čisti idiotski žurnalizem ..Glavni meni pa jebeni Dončić..

Sorodne novice