Šport > Nogomet
115 ogledov

Rangnick se ni pustil premamiti Bayernu

Ralf Rangnick Profimedia
Nemški nogometni strateg Ralf Rangnick bo raje ostal zvest avstrijski reprezentanci.

Nemški nogometni trener Ralf Rangnick je zavrnil možnost, da bi v prihodnji sezoni vodil moštvo Bayerna iz Münchna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Avstrijska nogometna zveza (ÖFB) je v izjavi za javnost zapisala, da je 65-letni selektor avstrijske reprezentance zavrnil ponudbo Bayerna in ostaja na čelu izbrane vrste, ki bo čez mesec in pol nastopila na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

ÖFB je nadalje zapisal, da bo Rangnick na čelu avstrijske reprezentance ostal tudi po EP. "Sem avstrijski selektor in ta služba mi prinaša ogromno zadovoljstva. Zato sem odločen, da skupaj nadaljujemo našo začrtano pot," je namigovanja na prevzem Bayerna zavrnil 65-letnik iz Backnanga v Nemčiji.

"Rad bi poudaril, da s tem nisem zavrnil Bayerna, ampak sem se zgolj odločil za moje trenutno moštvo in zasledovanje naših skupnih ciljev. Vsa pozornost je na EP. V Nemčiji bomo storili vse, kar je v naših močeh, da se zavihtimo čim višje," je še poudaril Rangnick. Avstrija bo na EP igrala v skupini D skupaj z Nizozemsko, Francijo in Poljsko.

Ralf Rangnick | Avtor: Epa Epa

Bayern tako ostaja brez trenerja za sezono 2024/25, potem ko so se Bavarci in zdajšnji trener Thomas Tuchel sporazumeli o njegovem odhodu po koncu te sezone. Bayern je sicer polfinalist lige prvakov, v domačem prvenstvu pa zaseda drugo mesto za že okronanim prvakom Bayerjem iz Leverkusna.

Košarico sta Bavarcem po pisanju dpa dala tudi Španec Xabi Alonso, ki bo še naprej vodil Bayer, in Julian Nagelsmann, ki je nemški selektor.

Kandidata za klop Bayerna sta sicer po pisanju nemških in španskih medijev tudi Italijan Roberto de Zerbi (Brighton) in Francoz Zinedine Zidane (brez kluba).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.