Šport > Nogomet
12 ogledov

Ancelotti: "Upam, da Tito ve, da smo z njim"

Ancelotti Real Madrid Valdebebas trening priprave
1/5
EPA
Novi trener Real Madrida Carlo Ancelotti je v španski prestolnici spregovoril na svoji prvi novinarski konferenci po uradni predstavitvi pri kraljevem klubu.

Carlo Ancelotti je tako kot ob prihodu v Real Madrid spet govoril v španščini, na tokratni novinarski konferenci v Realovi bazi Valdebebas pa je poslal tudi sporočilo podpore kolegu Titu Vilanovi, potem ko je Barcelona v petek oznanila, da zaradi bolezni zapušča mesto trenerja.

"Želim poslati sporočilo podpore svojemu kolegu Titu Vilanovi," je dejal Ancelotti. "Žalosten sem zaradi tega. Je borec, ki se bo še naprej boril. Želim mu sporočiit, da smo vsi v klubu, ekipa Real Madrida in jaz osebno, z njim. Želimo mu le najboljše."

Prenočeval poleg igrišč

Italijanski strateg je pred nedeljskim debijem proti Bournemouthu, kjer bo Real odigral prvo tekmo pod novim vodstvom, spregovoril o številnih aktualnih temah, najprej pa je ocenil svoj prvi teden pri novem klubu.

"To je bil dober teden. Dobro smo delali. Resno in profesionalno. Opravili smo dobro delo. Igralci so utrujeni. Nisem presenečen. Pričakoval sem, da bomo sezono začeli v takšnem duhu in ambientu," je dejal bivši trener Paris Saint-Germaina, ki je v Valdebebasu skupaj s pomočniki celo prenočeval.

Šampion Ronaldo

"Podaljšanje pogodbe s Cristianom Ronaldom? Vsi vedo, da je fenomen. Je izjemen igralec. Za klub je najpomembneje, da lahko računa na igralca s takšno profesionalnostjo. Mladi lahko vidijo šampiona, ki še naprej dela na isti način. Podaljšanje pogodbe ni moje delo, ampak mislim, da to ne bo problem," je nadaljeval Ancelotti.

Ancelotti Ronaldo Kaka Real Madrid priprave Valdebebas trening | Avtor: EPA EPA
Slednji naj bi poseben tretman namenil svojemu nekdanjemu varovancu iz AC Milana, Brazilcu Kakáju, ki je vse od multimilijonskega prestopa iz vrst rdeče-črnih pokazal bore malo, Ancelotti pa naj bi mu z novim pomočnikom Zinedinom Zidanom že na prvih treningih povedal, da nanj zelo resno računa.

"Bale? Ne želim govoriti o njem!"

"Kaká je igralec Reala. Začel je delati dobro. Jasno je, da ima pred letošnjo sezono veliko samozavesti in motivacije. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Ima močen karakter in želi biti boljši kot lani," je o Brazilcu v soboto dejal Ancelotti, ki pa ni želel razpredati o še enem imenu, ki se ga že celo poletje povezuje z belim baletom, Garethu Balu.

"Zelo sem zadovoljen s to ekipo. Ne morem govoriti o igralcih, ki niso v tej ekipi. Ne želim govoriti o Balu. Vsi vedo, da je velik igralec. Zaradi spoštovanja do igralcev, ki so že tukaj, je bolje, da ne govorim."

Sistem enajst v napad, enajst v obrambo

Nič več informacij ni Ancelotti ponudil niti o Gonzalu Higuaínu, argentinskemu napadalcu, ki ga že dalj časa selijo iz Madrida. Italijan je zatrdil, da sta se pogovorila, in da je zadovoljen, da je Higuaín še naprej nogometaš Reala. Skrivnosten je bil tudi o novem (starem) igralnem sistemu, ki ga namerava vpeljati na Santiagu Bernabéuu.

"Najboljši sistem je tisti, pri katerih imaš enajst igralcev, ki napadajo z žogo, in enajst, ki se branijo, ko je nimajo. To je moj sistem. Potrebno bo igrati, kot sem že dejal, napadalen nogomet, ker imamo zelo kakovostne igralce. Morali bomo sestaviti ekipo, ki bo dobro igrala napadalen nogomet," je še dejal "Carletto".

Zidana bodo vsi poslušali

"Z Zidanom imava zelo dober odnos. Zelo je motiviran in želi se naučiti novega poklica. Dobro je za nas, da je lahko tukaj, ker ima zelo dober odnos z igralci, ki ga bodo precej poslušali. Ekipi bo pomagal, da postane še boljša."

Ancelotti je tudi pozdravil gesto kapetanov Ikerja Casillasa in Sergia Ramosa, ki sta kljub še aktivnim počitnicam prišla pozdravit ekipo in njene nove člane, še posebej trenerja Ancelottija, kar je bila za Italijana "zelo lepa gesta".

Carvajal največje presenečenje

O novih članih Asierju Illarramendiju in Iscu je Ancelotti dejal, da "malo govorita in veliko delata", kar je po njegovem mnenju dobro. Želi si zadržati tudi "zelo pomembnega" Fábia Coentrãa, ki ga prav tako že dalj časa povezujejo z odhodom iz Madrida, zadovoljen pa je tudi s številom napadalcev, ki jih ima trenutno na voljo.

"Prišel sem v zelo profesionalno in disciplinirano ekipo. Želijo biti skupaj tudi po treningu. Zaenkrat je vse dobro. Prvi dnevi treningov so kot prvi dnevi šole, vsi so pozorni in zbrani. Potem se to spremeni, ampak ambient je res zelo dober. Največje presenečenje? Igralec, ki ga nisem poznal: (Daniel) Carvajal. Nisem ga preveč dobro poznal in je zelo dober. Zelo je intenziven. Ostale že dobro poznam in me niso presenetili," je še zaključil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.