Šport
13 ogledov

Kerberjeva in Monfils že v polfinalu

Angelique Kerber US Open EPA
Nemka Angelique Kerber, zaenkrat druga na lestvici WTA, je naredila še en korak do prvega mesta na lestvici najboljših igralk na svetu. Prvi moški polfinalist je postal Gael Monfils.

V četrtfinalu odprtega turnirja ZDA v New Yorku, zadnjega grand slam turnirja v sezoni, je Angelique Kerber po zaslugi odličnih servisov s 7:5 in 6:0 premagala lansko finalistko, Italijanko Roberto Vinci. Ta je lani izgubila finale proti rojakinji Flaviii Pennetti.

"Proti Roberti nikoli ni lahko igrati, pa čeprav igra poškodovana, kot je igrala danes. Zelo sem vesela, da sem zmagala, tudi to, da sem jo premagala v dveh nizih, mi veliko pomeni. Povsem vseeno mi je, kdo bo moj tekmec v naslednjih dvobojih, lahko le obljubim, da se bom na naslednji dvoboj ali dva dobro pripravila," je dejala 28-letna Nemka, letos finalistka mednarodnega prvenstva Avstralije v Melbournu ter olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru, v New Yorku pa po letu 2011 drugič polfinalistka.

Kerberjeva, ki je zabeležila 52. zmago v sezoni, se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med Caroline Wozniacki in presenečenjem turnirja Latvijko Anastazijo Sevastovo.

Francoski dvoboj favoritu

V moški konkurenci si je mesto v polfinalu kot prvi zagotovil deseti nosilec Gael Monfils, Francoz je gladko (6:4, 6:3, 6:3) ugnal rojaka, 24. nosilca in v osmini finala krvnika Rafaela Nadala - Lucasa Pouilla.

Dvoboj je bil sredi drugega niza prekinjen zaradi dežja, a Monfils ni popuščal in bo v polfinalu igral proti boljšemu iz dvoboja med  Novakom Đokovićem in še enim Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem.

US Open, četrtfinale:

ŽENSKE:
Angelique Kerber (Nem/2) - Roberta Vinci (Ita/7) 7:5, 6:0

MOŠKI:
Gael Monfils (Fra/10) - Lucas Pouille (Fra/24) 6:4, 6:3, 6:3

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.