Šport > Nogomet
13 ogledov

Southgate in Rooney utajila davke?

Wayne Rooney Anglija EPA
V angleški nogometni reprezentanci imajo ogromno težav z zadevami izven zelenice.

Izbrana vrsta Anglije se bo v soboto doma pomerila z Malto, v torek pa bo gostovala v Sloveniji. Obe srečanji bo vodil Gareth Southgate, potem ko je njegov bivši šef Sam Allardyce ekspresno odšel s položaja zaradi razvpitega škandala glede izigravanja pravil ob prestopih nogometašev.

A tudi Southgate, ki je v preteklosti sedel na klopi angleške mlade reprezentance, je zašel v probleme, ki izvirajo iz njegovih dejanj izven stadionov.

Po poročanju Mirrorja naj bi Southgate investiral v finančno družbo Ingenious, ta pa naj bi se z domnevno spornimi vlaganji v filmsko industrijo skušala izogniti davčnim obveznostim v Veliki Britaniji. Angleška nogometna zveza (FA) je v odzivu že zapisala, da gre za zasebno zadevo Garetha Southgata.

Medtem FA pospešeno išče novega angleškega selektorja, saj je Southagate le začasna rešitev. Na sobotni tekmi z Malto bo tako tudi Roberto Mancini, ki je sedaj prvi kandidat za vodenje Gordie Albiona.

Rooney prihranil štiri milijone?

A Southgate ni edini s težavami davčne narave. Po poročanju Timesa bi kazen lahko doletela tudi Wayna Rooneya, sicer dolgoletnega kapetana in prvega strelca Anglije.

Tudi Rooney je investiral v podjetje, ki je vlagalo v filmsko industrijo z domnevnim namenom izogibanja davkom. Rooney je v družbo Invicta, ki je že zanikala obtožbe, investiral skoraj 14 milijonov evrov, očitajo mu, da je na račun davkarije tako sporno prihranil skoraj štiri milijone.

Nogometaševi odvetniki so se že odzvali z izjavo: "Waynovi davčni posli so bili vedno opravljeni v skladu z zakoni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.