Šport > Nogomet
64 ogledov

Anglija tudi uradno dobila selektorja

nogomet Slovenija Saša Despot
Vodstvo angleške nogometne reprezentance je sporočilo, da bo selektor ekipe poslej uradno 46-letni Gareth Southgate. Ta je ekipo po odstavitvi Sama Allardycea moštvo vodil začasno, zdaj pa so mu pri FA ponudili štiriletno sodelovanje.

Za Garethom Southgatom je uspešno obdobje začasnega vodenja Anglije, ko na štirih tekmah ni izgubil (ima dve zmagi in dva nedoločena izida, med drugim s Slovenijo), po poročanju Sky Sporta pa je selektor zahteval plačo, kakršno sta imela njega zadnja predhodnika Sam Allardyce in Roy Hodgson.

Šestinštiridesetletni Southgate, nekdanji trener Middlesbrougha in angleške izbrane vrste do 21 let, je mesto prvega moža stroke članske reprezentance začasno zasedel po odstavitvi Sama Allardycea; ta je izgubil službo, ko so britanski mediji septembra razkrili, da je bil pripravljen sodelovati pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem z Daljnega vzhoda, na posnetkih pa se je tudi posmehoval svojemu predhodniku Royu Hodgsonu.

Anglija je tudi tekmica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018, pod vodstvom Southgata pa je premagala Malto in Škotsko ter igrala neodločeno s Slovenijo. Neodločen izid je Southgate dosegel tudi na prijateljski tekmi s Španijo. Pogodba Southgatu velja tudi za evropsko prvenstvo 2020.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.