Šport > Nogomet
24 ogledov

Southgate: Slovenija me je impresionirala

Wayne Rooney Profimedias
Angleški selektor Gareth Southgate je o današnjem tekmecu govoril z izbranimi besedami.

Začasni selektor Anglije Gareth Southgate je prepričan, da njegove izbrance proti Sloveniji čaka zelo težko delo, vseeno pa si želi stadion v Stožicah zapustiti na vrhu lestvice v skupini.

"Na evropskem prvenstvu smo se lahko prepričali, da so skoraj vse reprezentance dobro organizirane in dobro izučene. V Franciji smo se pomerili z Islandijo, ki ima malo prebivalcev, vseeno pa je bilo težko igrati proti njej zaradi discipline v obrambi. Vsaka reprezentanca ima zdaj nekaj dobrih posameznikov, ki te lahko kaznujejo. To moraš spoštovati," je prepričan angleški selektor.

"Kot profesionalci se tega zavedamo. Sprejmem dejstvo, da so naši navijači prepričani, da bi morali na takšnih tekmah prepričljivo slaviti, a realnost je pogosto povsem drugačna. Bil sem impresioniran, ko sem si ogledal Slovenijo. Gre za zelo izenačeno skupino, od tu pa želimo oditi kot prvi na razpredelnici. Druga gostujoča zmaga bi nas postavila v zelo dober položaj," je pred dvobojem s četo Srečka Katanca razmišljal Southgate.
 
Tekma se bo začela ob 20.45.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.