Šport > Zimski športi
29 ogledov

Anna Fenninger vrača udarec ÖSV

Anna Fenninger Profimedias
Po torkovem medijskem prepiru je sedaj Anna Fenninger svoje občutke z oboževalci delila prek svojega Facebook računa. Bo smučarka tokrat zapustila avstrijsko smučarsko zvezo?

Vodstvo zveze avstrijske smučarske zveze (ÖSV) in Anna Fenninger sta se pred tednom dni le pobotali in zgladili nesoglasja, potem ko je zveza pred časom športnici omejevala sodelovanje z njenim menedžerjem, Nemcem Klausom Kärcherjem, pri čemer Avstrijka ni hotela popustiti. Prav tako se je zapletlo pri pokrovitelju, ki lahko krasi čelado oziroma kapo, a sta strani navidezno dosegli dogovor in izboljšanje odnosa.

Sedaj sta se strani ponovno sprli. Kriva je oglasna kampanja Mercedesa, v kateri nastopa najboljša avstrijska smučarka. Avstrijsko zvezo sicer podpira konkurenčni Audi, zato je sodelovanje Fenningerjeve in Mercedesa za ÖSV nesprejemljivo. Umik oglasa je zahteval predsednik ÖSV Peter Schröcksnadel, čeprav Fenningerjeva in njen menedžment vztrajata, da je pri oglasu šlo izključno za podporo akcije "Laureaus Sports for Good" in "Cheetah Conservation Fund'. Mercedes je oglas umaknil že v torek.

"Če smo odkriti, moje mnenje čisto nič ne šteje, še vedno mi polagajo besede v usta. Za poštenost ni prostora, utrujena sem in ne morem več. Teh laži mi je dovolj!" je na svojem Facebookovem profilu zapisala Avstrijka.

"Tri leta sem poskušala, da bi spore rešili demokratično, a nisem bila uspešna. Enkrat se pač vprašaš, naj sprejmem, da se je treba kot ženska zmeraj prilagajati. Vedno sem hodila svojo pot, tudi izven sistema sem sprejemala svoje odločitve. Če jih ne bi, ne bi bila tam, kjer sem," je dejala zmagovalka skupnega seštevka minule sezone.

"Na koncu bom imela čisto vest, kajti pravica zmeraj najde svojo pot. Nekateri se žal ne morejo soočiti z resnico, naredili bodo vse, da nekoga ponižajo in so na najboljši poti tja. Karkoli se bo zgodilo, imam čisto vest in se lahko mirno pogledam v ogledalo," je še sporočila Avstrijka.

Trikratna svetovna prvakinja bo v četrtek dopolnila 26 let, že ob prvem zapletu z zvezo pa je Fenningerjeva zagrozila, da bo prekinila sodelovanje z avstrijsko zvezo, v primeru, da ji bo ta omejevala pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.