Šport
68 ogledov

Neprijetna novica za Avstrijce

anna fenninger Profimedias
Avstrijska alpska smučarka Anna Veith ni prepričana, kdaj se bo tekmicam lahko spet pridružila na tekmah svetovnega pokala.

Od padca Anne Veith na treningu v Söldnu je minilo več kot eno leto, a njena vrnitev v karavano belega cirkusa ostaja predmet ugibanj. Dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa (2014, 2015) in velika tekmica slovenske šampionke Tine Maze je 31. oktobra 2015 padla na treningu pred ledeniškim uvodom v novo sezono in strgala križne ter stranske vezi desnega kolena. Za branilko naslova, ki ga je osvojila po tesnem obračunu z Mazejevo, je bilo sezone konec, še preden se je začela.

Avstrijka je mesec dni kasneje napovedala, da se bo karavani znova pridružila na veleslalomski uverturi sezone 2016/2017 v Söldnu, vendar je napovedana vrnitev padla v vodo, saj njena forma ni bila na takšen nivoju, kot si je želela. ''Vse skupaj še ne deluje najbolje po moji poškodbi,'' je sporočila Veithova in se pridružila Viktorii Rebensburg ter Lindsey Vonn, ki sta zaradi poškodb prav tako odpovedali nastop v Söldnu.

Veithova se je v iskanju optimalne fizične pripravljenosti odločila za pettedenski snežni premor in se v tem času posvetila izključno kondicijskim pripravam. V torek je po več kot mesecu dni znova stopila na smuči in opravila trening na smučišču Reiteralm. Čeprav so občutki dobri, datuma vrnitve ni želela določiti, v pogovoru za avstrijski ORF je obelodanila le približen časovni okvir.

''Občutek, ko ponovno stojim na smučeh, je zelo dober. Trudim se, da ga ne bi izgubila. Lepo je, da sem spet na smučeh, vendar še vedno daleč od tega, kar si želim,'' je za ORF dejala Veithova in razkrila, da se pred božičem ne namerava udeležiti tekme svetovnega pokala. ''Zagotovo bo trajalo do božiča. Še vedno ne vem, ali se bom vrnila konec decembra ali v začetku januarja.''

V zaključku decembra, natančneje 28. in 29., bosta s Semmeringu na sporedu ženski slalom in veleslalom za svetovni pokal. Avstrijska javnost upa, da bo na tekmah nastopila tudi njihova najboljša smučarka, odgovor na to vprašanje pa bo podal le čas.

Komentarjev 1
  • Bizgec 10:57 23.november 2016.

    Naj se pozdravi do konca, ne pa da bo tako kot Lindsey Vonn, vsako drugo tekmo jo odnesejo s snega in je potem spet pol leta ni...