Šport > Zimski športi
63 ogledov

Po Hütterjevi še ena klofuta za Avstrijo

anna veith Profimedias
Avstrijska smučarska zvezdnica Anna Veith bo izpustila prihajajoči tekmi svetovnega pokala v domačem Altenmarktu.

Nekoč najboljša smučarka na svetu Anna Veith si bo po veleslalomski Zlati lisici, na kateri je po prvi vožnji držala odlično osmo mesto, v drugi pa odstopila, znova privoščila nekaj oddiha.

Avstrijka se je po dolgotrajni poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno lansko sezono, v smučarsko karavano vrnila na veleslalomu v Semmeringu, kjer pa je ostala brez uvrstitve v finalno vožnjo.

Dan kasneje je prav tako na veleslalomu osvojila 25. mesto in vpisala prve točke svetovnega pokala v novi sezoni. Karavana se je nato preselila v Maribor, kjer je v prvi vožnji potrdila, da se približuje najboljšim smučarkam sveta, po napaki v finalu pa ostala brez uvrstitve.
Veithova se bo reprezentanci pridružila na pripravah za smuk (14. januar) in kombinacijo (15. januar), vendar se po poročanju avstrijskih in italijanskih medijev ne bo pojavila na startu.

Krepitev samozavesti

Razlog za takšno odločitev naj bi bila želja, da Veithova pred prvim nastopom v hitrih disciplinah še okrepi načeto samozavest. Kot se je izkazalo na zadnjih treh tekmah svetovnega pokala, je dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa daleč od nekdanje forme. To je po prvi tekmi v Mariboru priznala tudi v pogovoru za Žurnal24.

V avstrijski reprezentanci bo manjkala še Cornelia Hütter, ki je po poškodbi križnih vezi že končala sezono. Naši severni sosedi bodo tako na domačih tleh upe polagali na Stephanie Venier, Christine Scheyer in Mirjam Puchner. Avstrijke so letos daleč od vrha, saj v skupnem seštevku najbolje kaže Michaeli Kirchgasser, ki je 15.

V Altenmarku bi se lahko na tekme svetovnega pokala vrnila tudi ameriška zvezdnica Lindsey Vonn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.