Šport > Nogomet
8 ogledov

Apoel verjame v zmago proti Mariboru

Manduca Real Madrid Apoel Nikozija Liga prvakov četrtfinale povratna tekma EPA
Ciprski Apoel je pred povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov prepričan, da lahko izloči slovenskega državnega prvaka.

Ciprski Apoel, tekmec Maribora v kvalifikacijah Lige prvakov, je danes na stadionu v Ljudskem vrtu opravil trening pred torkovo povratno tekmo. Ciprčani so po neodločenem izidu 1:1 na prvi tekmi optimisti in menijo, da bodo v Mariboru dosegli napredovanje.

Potem ko so se danes dopoldne sedmi sili že predstavili gostitelji povratne tekme v Mariboru, so popoldne svoja pričakovanja po spoznavanju stadiona strnili še v taboru Apoela.

''Bomo pač tokrat zmagali''

Trener Paulo Sergio je na novinarski konferenci izžareval samozavest, moštvo pa tudi nima težav zaradi poškodb. "Vse je v najlepšem redu, vsi igralci so pripravljeni. Vem, da smo si zaslužili zmago že prejšnji teden. Bomo pač tokrat zmagali," pravi 45-letni portugalski strateg. Apoel še ni v polni tekmovalni formi, v Nikoziji je proti Mariboru igral prvo uradno tekmo sezone. Ciprsko prvenstvo se bo namreč začelo šele 31. avgusta.

''Na prvi tekmi smo zaslužili zmago''

"Na tekmo se pripravljamo normalno, brez posebnosti. Naloga je, da dvignemo raven igre. Le opravljamo svoje delo, da bomo dovolj močni jutri in prihodnji teden," še pravi trener ciprske ekipe, ki sicer čuti pritisk nogometnega okolja.

V Nikozijo je prišel to poletje, Apoel je bil v sezoni 2011/2012 v četrtfinalu Lige prvakov, zdaj se lahko zgodi, da se bo predčasno poslovil. Tudi finančni izkupiček bi bil tako manjši. "To je realnost, ampak ne poznam profesionalnega nogometaša in trenerja, ki si ne želi zmagati. Maribor spoštujemo, menim, da smo na prvi tekmi zaslužili zmago. Je dobro moštvo, vendar imamo tudi mi možnosti, da zmagamo. To je zgolj nogometna tekma in naš cilj je zmagati," je še dejal Sergio.

Komentarjev 1
  • vico 22:08 05.avgust 2013.

    gremo cipr tudi tukaj mate fene.