Šport > Nogomet
19 ogledov

Naše ambicije se ne končajo tu

sport 28.08.12. nogomet, maribor : dimano, Zagrebsi trener Ante Cacic, foto: sas Saša Despot
Mariborski trener Ante Čačić vlogo favoritov prepušča gostiteljem, a si želi, da bi se dvoboj tretjega predkola Lige prvakov dokončno odločal v Mariboru. "Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo," pravi Hrvat.

Ker imamo opravka z ekipo, ki ima v Evropi višji rating, lahko rečemo, da so gostitelji favoriti. Toda naše ambicije se ne končajo s tem, da smo udeleženci tretjega kroga. Želimo še korak naprej," je pred dvobojem s Ciprčani dejal trener vijoličastih Ante Čačić. Tekma se bo začela ob 19. uri po slovenskem času.

"Na tej poti nas čaka spoštljiv tekmec, ekipa, ki ima v svojih vrstah še vedno večino igralcev iz časov največjih uspehov v Ligi prvakov. So izkušeni, znajo igrati na rezultat in z veliko podporo navijačev bodo želeli doseči zmago. Naš namen pa je, da preložimo odločitev o skupnem zmagovalcu do tekme v Ljudskem vrtu. Ekipa je v dobrem stanju, vsi igralci so zdravi in pripravljeni za nastop, razen Mezge, ki je moral ostati doma. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo,” je še dodal hrvaški strokovnjak na klopi slovenskih prvakov.

Prireditelji napovedujejo, da bo stadion, ki sprejme 23 tisoč gledalcev, skoraj poln. “Vse, ki delujemo v športu, veselijo trenutki, ko tekmo spremlja veliko navijačev. Ekipa Maribora je med nastopanjem v evropskih pokalih vajena polnih tribun, ozračje ne bo težava. Prej bo pomenilo dodaten motiv,” je prepričan Čačić.

In kakšen je trenerjev načrt za boj s favoriziranim Apoelom? “Zamisel je pripravljena, enajsterice pa ne bi vnaprej razkrival. Ne bomo se veliko razlikovali od podobe na prejšnjih tekmah. Zavedamo se pomena gola v gosteh, igrali bomo z željo po napadalni usmeritvi. Toda hkrati moramo onemogočiti domače napade, biti mirni, potrpežljivi in zelo previdni. Verjamem, da imamo igralce, ki lahko odgovorijo na vse zahteve. Tako kot vsaka ekipa ima Apoel določene prednosti, a tudi pomanjkljivosti. Poskušali jih bomo izkoristiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.