Slovenija
69 ogledov

Aprila še obsojen, junija že direktor uprave

Marijan Hrvatin Suzana Kos
Marijan Hrvatin na predlog ministra Černača in po včerajšnjem sklepu vlade s 1. 6. prevzema vodenje uprave za pomorstvo. Isti Hrvatin, ki je tudi predsednik koprske SDS, je bil aprila letos spoznan za krivega in obsojen zaradi zlorabe službene plačilne kartice. Z državnim denarjem je točil gorivo za lasten avtomobil.

Kot smo v Žurnalu poročali, so Marijana Hrvatina, nekdanjega vodjo sektorja za tehniko in logistiko uprave za pomorstvo, na začetku aprila obsodili na štirimesečno pogojno zaporno kazen.

Razlog je bila zloraba službene plačilne kartice, s katero je julija 2009 plačal gorivo, ki ga je natočil v svoj zasebni avtomobil. Tako naj bi brez vednosti ali soglasja nadrejenega kompenziral službene poti, ki jih je opravil s svojim avtomobilom. S pomočjo posnetkov nadzornih kamer na bencinski črpalki so mu dokazali zlorabo v višini 31 evrov, so pa na upravi ugotovili, da je bilo skupno število zlorab, v katere naj bi bili vpleteni tudi Hrvatinovi sodelavci, 36. Hrvatin se je branil, da je na ta način le kompenziral plačilo poti, ki jih je za službo opravljal z lastnim vozilom, a sodišče tega izgovora ni sprejelo.

Hrvatin je sicer leta 2009 dobil izredno odpoved v upravi, nato pa izgubil še delovnopravni spor, v Žurnalu24 pa smo aprila letos prvi napovedali, da dosedanji vršilec dolžnosti direktorja uprave Davorin Fantulin pripravlja novo sistemizacijo mest, ki naj bi omogočile Hrvatinovo vrnitev v upravo.

Z včerajšnjim dnem se je to tudi uresničilo, saj je vlada potrdila predlog ministra za infrastrukturo Zvonka Černača, da njegov strankarski kolega in predsednik mestnega odbora koprske SDS postane prvi mož uprave za pomorstvo. Hrvatin bi imel zaradi obsodbe lahko težave pri izbirnem postopku, saj potrebuje potrdilo o nekaznovanosti.

Komentarjev 21
  • privat 07:55 27.maj 2012.

    mafija išče male prestopnike zakona...sodišča pa komaj čakajo da koga "LAHKO"obsodijo za krajo ali podobno! kaj je tukaj slabega če revež ni imel za natankat in si je sposodil malo službeno kartico....samo to je Slovenija ,če si pošten si velik lopov!

  • francek 08:32 26.maj 2012.

    PRI MALIH STVAREH ZNAJO BIT NAŠI ORGANI PREGONA ZELO NATANČNI IN DOSLEDNI TO LAHKO VIDIMO TUDI NA CESTAH, KO SE INKASANTI IZŽIVLJAJO NAD VOZNIKI, PRI VELIKIH ZADEVAH PA TI ISTI ORGANI POVSEM ODPOVEDO.

  • francek 08:27 26.maj 2012.

    NE SEKIRAJ SE ZA TANK BENCINA SEKIRAJ SE RAJE ZA MILIJONE, KI SO SI JIH NEKATERI PRILASTILI IN SPRAVILI V TUJINO.