Avto
728 ogledov

AMZS ima novega krmarja

Leopold Pungerčar AMZS
Največja nevladna organizacija s področja prometa pri nas AMZS je po odhodu Andreja Brgleza s položaja izbirala novega predsednika. Eno je na podlagi glasovanja znano, v preteklost se ne želijo vrniti.

Skupščina AMZS je na seji za novega prvega moža največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting izvolila Leopolda Pungerčarja. Širše znan je bil že doslej kot predsednik Zveze motoklubov Slovenije. Mandat je dobil do novembra 2025. 

55 zakonitih zastopnikov polnopravnih članic Avto-moto zveze Slovenije (od 77) je lahko izbiralo med dvema prijavljenima kandidatoma za predsednika: Antonom Breznikom, predsednikom AMD Orehova vas, ki je Avto-moto zvezo Slovenije že vodil v obdobju 2013–2021, in Pungerčarjem, članom upravnega odbora AMD Trebnje, ki je bil v aktualnem mandatu tudi član AMZS komisije za finančno gospodarska vprašanja.

Predstavniki članic AMZS so s 44 glasovi izvolili Pungerčarja, medtem ko je Breznik prejel devet glasov podpore društev. Dve glasovnici sta bili neveljavni.

Novi predsednik AMZS se je po izvolitvi predstavnikom članic AMZS zahvalil za zaupanje in napovedal, da si bo prizadeval za nadaljno rast članstva, pri čemer pa sta predpogoj zaupanje članov in visoka raven storitev.

Na področju varne mobilnosti Pungerčar napoveduje, da bo AMZS ohranil vlogo enega najpomembnejših deležnikov v naši državi, za kar pa so potrebna še bolj aktivna avto-moto društvi in klubi v lokalnem okolju. Napovedal je tudi bolj aktivno podporo društvom ter športnicam in športnikom, ki tekmujejo pod okriljem AMZS.

Donedavni predsednik Andrej Brglez je decembra lani nepreklicno odstopil. Razlog za ta korak je bil, da so takrat na skupščini AMZS sprejeli pravne podlage za statusno preoblikovanje gospodarske družbe AMZS d.d. v d.o.o.

Brglez se s tem korakom ni strinjal in je zato odstopil z mesta predsednika Avto-moto zveze Slovenije, ki ima v lasti 100 odstotkov AMZS d. d. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.