Avto
10407 ogledov

Aplikacija za zahtevne voznike zdaj končno na voljo na Android Auto

Sygic navigacija Sygic
Sygic je prvi veliki ponudnik navigacijskih storitev, ki v modernih vozilih omogoča polno zrcaljenje navigacije, prilagojene za potrebe tovornjakov, avtodomov ali prikoličarjev.

Sygic je v svetu cestne navigacije veliko ime in eden izmed peščice, ki se lahko po zmogljivosti in natančnosti enakovredno kosa z Googlovimi Zemljevidi, v kakšni funkcij pa ga tudi prekaša. 

Ena od nespornih prednosti je njihova prilagojena navigacijska aplikacija GPS Truck & Caravan, ki je primerna za večja in težja vozila. Tudi takšne navigacije sicer niso redkost, a podjetje Sygic je prvo, ki je aplikacijo prilagodila tako, da po Car Playu, kjer je že deloval, po novem zdaj funkcionira tudi na Android Auto. To pomeni, da lahko uporabniki sodobnejših vozil z zmogljivostjo zrcaljenja enostavno dostopajo do nje prek sredinskega zaslona ne glede na to, ali uporabljajo iOS ali Android sistem na telefonih.

Sygic navigacija | Avtor: Sygic Sygic

Programska oprema, ki deluje v ozadju, izračuna pot, ki je prilagojena posameznemu vozilu. Mogoče je vnesti dimenzije, maso, razred emisij ali celo prevoz nevarnega tovora.

To pomeni, da je ob upoštevanju podatkov navigacije precej težje zapeljati v ozko ulico ali pa na cesto, kjer takšna vozila nimajo česa početi. Po meri vozila so prilagojene tudi pričakovane hitrosti in prihod na cilj ter interesne točke, kot so primerna parkirišča.

Sygic navigacija | Avtor: Sygic Sygic

Sygicova navigacijo je zaradi možnosti prednaložitve kartografije mogoče uporabljati tudi tam, kjer ni povezave s spletom, le podatki o gostoti prometa niso aktualni. 

Google in Apple sta glede navigacije doslej precej zapostavljala uporabnike iz sveta tovornjakov, avtobusov, avtodomov, kombijev in tistih, ki vlečejo s seboj takšne in drugačne prikolice. Morda jih bo poteza Sygica spodbudila, da tudi ta dva giganta ponudita možnosti prilagoditev vodenja glede na vrsto vozila. Je pa treba za polno funkcionalnost Sygicove aplikacije doplačati.

Sygic navigacija | Avtor: Sygic Sygic

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boris 22:06 10.februar 2024.

    Thja, Sygic je na Android Auto že leto in več.