Avto
18 ogledov

Astra OPC novost v vročem klubu

Opel astra OPC
1/5
Opel
Dočakali smo jo. Opel astra OPC je novi član prestižnega kluba športnih kombilimuzin, kjer že zdaj mišice napenjajo mégane RS, focus ST in golf R.

Po pričakovanjih je njena osnova pred kratkim predstavljena astra GTC. Opel za zdaj še skopari z informacijami, nekaj pa je že znanega. Za pogon bo skrbel novi 2,0-litrski štirivaljni bencinar z neposrednim vbrizgom, ki zmore 206 kW (280 KM) moči in 400 Nm navora. Najvišja hitrost je pričakovano omejena na 250 km/h, inženirji pa so zamolčali podatek o pospešku.

Avtomobil so pilili na znamenitem Nordschleifu. Moč in navor se prenašata le na prednji par koles, podvozje FlexRide z blažilniki pa je dodatno prilagojeno športnim zahtevam. Tri stopnje nastavitev (normal, sport, OPC) naj bi ustrezale vožnji v različnih pogojih uporabe. Nova pridobitev astre OPC je omejena zapora diferenciala na prednji osi, s katerim naj bi v ovinkih učinkovito ukrotili moč in navor.

Sicer pa je zunanjost astre OPC dodatno napolnjena s steroidi, drugačni od različice GTC so prednji in zadnji odbijač ter bočni pragovi, dodan je strešni spojler, zadek dopolnjujeta trapezoidni izpušni cevi. Znotraj voznika in sopotnika pričakujeta športna sedeža, usnje z OPC-všitki, športni volan in dodatni instrumenti.

Cena bo znana v prihodnjih mesecih, prodaja naj bi se začela poleti 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.