Avto
24 ogledov

Avtomobil z največ gadgeti

Project Detroit
1/6
Microsoft
Microsoft je v okviru projekta Detroit v avtomobil ford mustang vgradil Xbox, tablični računalnik, Windows Phone, Bing ...

Pod kodnim imenom "Projekt Detroit" je Microsoft predstavil atraktivno različico avtomobila narejenega na repliki mustanga iz leta 1967.

Z gadgeti oboroženi mustang ima vgrajeno igralno konzolo kinetic in Xbox 360, tablični računalnik, Windowsa 8, Windows smartphone, Windows Azurea, Bing, Ford Sync, digitalno armaturno ploščo, na steklih se projecirajo podatki z navigacijske naprave, na zadnjem steklu se izpisujejo digitalna sporočila, sisteme je moč upravljati z govornimi ukazi. Microsoft je s tem želel pokazati, kaj vse je danes moč vgraditi v vozilo. Pri predstavljenem projektu so zato vključili nagrajenega avtomboilskega oblikovalca Ryana Friedlinghausa.

"Programerje želimo navdahniti za kreiranje aplikacij in tehnologij, ki bi jih v prihodnosti vgradili v vozila," sporočajo iz Microsofta. Ob vseh teh gadgetih, ki jih bomo vse pogosteje videvali tudi v serijskih avtomobilih, si bo treba izmisliti le še varen način uporabe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.