Avto > Avtosalon Frankfurt
764 ogledov

Zapomnite si tega volkswagna

Volkswagen I.D. Crozz II
1/7
Volkswagen
I.D. Crozz II ima čudno ime, a mogoče je to najpomembnejši koncept letošnjega salona v Frankfurtu.

Volkswagen je predstavil svoj drugi električni koncept nove družine I.D. Po kombilimuzini je sedaj na ogled Crozz II, ki bo kot serijski avto debitiral tako kot kombilimuzina leta 2020. 

Avtosalon Frankfurt Salon IAA Avto Žurnal24 med najnovejšimi avtomobili sveta

Koncept kompaktnega suva, naslednika današnjega tiguana, je precej soroden prvemu električnemu konceptu, a prestavlja dodaten vpogled v tehnologijo pogona, ki bo v njegovem primeru tudi 4Motion, torej 4x4. Razporeditev mase je idealnih 50:50, kar obljublja zelo dobre vozne lastnosti.

Več o avtosalonu v Frankfurtu

Vanj so vgradili tudi nekaj zanimivih funkcij, kot je zagon avtomobila z glasom ali za odpiranje in zapiranje vrat, kot tudi za aktivacijo avtonomne vožnje. 

Volkswagen I.D. Crozz II | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Notranjost je prostorna, saj so baterije spravljene v dno. Prtljažnika je kar 515 litrov. Volan se dvigne iz armaturne plošče.

Pri Volkswagnu so v okviru predstavitve napovedali, da bodo do leta 2030 v razvoj električnih avtomobilov investirali okoli 20 milijard evrov, kar je več od dosedanjih napovedi. S tem želijo biti med glavnimi igralci na trgu električnih vozil. Do tega leta naj bi prav vsak njihov model imel tudi svojo električno različico.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.