Avto
25 ogledov

Cestnino bodo plačevali tudi policisti

Cestnina na Hrvaškem Pixsell/Dalibor Urukalović
Javno podjetje Hrvatske autoceste (HAC) in Avtocesta Rijeka - Zagreb bodo po novem plačevanje cestnine zahtevale tudi od služb nujne pomoči, kot so reševalci, policisti in gasilci.

Hrvaški gasilci, policisti in reševalci so ogorčeni, piše hrvaški spletni portal 24Sata. "Šokiran sem bil, ko sem izvedel, da bomo od 28. oktobra plačevali cestnino. Na leto bomo za cestnino odšteli desetino našega letnega proračuna," pravi načelnik Hrvaške gorske reševalne službe Vinko Prizmić in dodaja, da imajo na leto 1200 reševanj, od države pa dobijo ravno toliko denarne pomoči, kot jo bodo zdaj namenili plačevanju cestnine.

Za nujne intervencije brezplačno

Na Hrvaškem ministrstvu za promet mirijo strasti. Njihov odgovor je, da na avtocesti Rijeka - Zagreb ne bo treba plačati cestnine, če bodo vozila na nujni poti in bodo imela vključene zvočne in svetlobne signale.

V 24sata navajajo, da so pri HAC odločitev o plačevanju cestnine sprejeli zaradi velikega nereda, ki je vladal do zdaj. Tako naj bi gasilci pred cestnino signalne luči prižigali samo zato, da so hitreje prečkali zapornice, v vozilih pa so prevažali vsemogoče stvari, od svinj do pohištva, pri spletnem portalu navajajo zanesljiv vir iz HAC-a.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.