Avto
2734 ogledov

Cupra tavascan napoveduje avto za zmagovalni razred

Cupra tavascan
1/5
Cupra
Tavascan je prvi napovednik električnega modela športne znamke Cupra.

Znamka Cupra, ki se je pred časom oddvojila iz Seata, za bližnji salon v Frankfurtu napoveduje premiero koncepta tavascan. Gre za veliki SUV-coupe, ki bo kot serijsko vozilo nastopal v segmentu, kateremu analitiki v bližnji prihodnosti napovedujejo bliskovito rast. 

Cupra formentor koncept Avto Cupra pokazala prvi 100-odstotno Cupra avto

Tavascan je štirivratnež, v katerega so združili obliko suva in kupeja. Hkrati pa gre za prvi cestni model Cupre s povsem električnim pogonom. Vsak par koles poganjata električna motorja s skupno močjo 225 kW (306 KM), ki se napajata iz 77 kWh baterije. Z enim polnjenjem bi koncept lahko prevozil do 450 kilometrov po strogem protokolu WLTP. Ob tem naj ne bi izostale športne lastnosti, do prve stotice namreč brezemisijski avto potegne v 6,5 sekunde. 

Cupra tavascan | Avtor: Cupra Cupra
Cupra tavascan | Avtor: Cupra Cupra

Avto je postavljen na VW električno platfromo MEV. Njegova notranjost je sicer bolj umirjena, s poudarkom osredotočenosti na voznika in udobja za ostale potnike. Voznik vse glede vožnje in udobja spremlja prek dveh velikih zaslonov. Osrednji se lahko po potrebi premakne proti sovozniku.

Cupra tavascan | Avtor: Cupra Cupra

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.