Avto
55 ogledov

Deset avtov, ki se najhitreje ogrejejo

Notranjost avta
1/11
BMW
V teh mrzlih dneh marsikdo preklinja svoj avtomobil, ki se kar noče in noče ogreti. Pri ADAC so testirali 89 novih modelov in jih razvrstili glede na učinkovitost njihove grelne naprave. Rezultat je presenetljiv, saj je na vrhu dizel.

"Bencinski motorji se ogrejejo hitreje kot dizli, zato je tudi ogrevanje notranjosti avtomobila hitrejše." Ta stavek sicer v osnovi še vedno velja, vseeno pa je letošnji zmagovalec velikega ADAC-ovega testa avtomobil z dizelskim motorjem. Za ogrevanje nič kaj majhne notranjosti z –10 na +23 stopinj Celzija je potreboval le devet minut.

Na prvih desetih mestih so sicer kar štirje dizli, resnici na ljubo pa je celotna deseterica sestavljena iz dokaj dragih modelov, le na četrto mesto se je uvrstilo povsem "ljudsko" vozilo.

Merila ADAC-ove letošnje meritve novih avtomobilov so bila natančno opredeljena, saj jih je bilo kar 350 . V pomoč pri meritvi je bilo 16 senzorjev, ki so merili temperature v vseh predelih potniške kabine. Nemško natančno je določena tudi višina voznika – 1,75 metra. ADAC je sicer hitrost v minutah komuniciral le za BMW.

Kateri so tisti avtomobili, ki tudi po pol ure dajejo občutek, da smo v hladilniku, bomo objavili jutri. Je med njimi tudi vaš?

Komentarjev 2
  • sash77 21:54 17.januar 2013.

    zdaj sem komaj opazil kakšen revež sem, ker si ne morem kupit avta, ki bi se hitro ogrel.

  • Sarko Sarko 12:38 17.januar 2013.

    to pa je novica na pol - clanek bi še boljše napisali v Cicibanu SLABO...