Avto > Dosje Avto
2490 ogledov

Originalna ali neoriginalna dodatna oprema za avto?

BMW dodatna oprema BMW
Prednosti originalne opreme s stališča kakovosti, prilagojenosti in dolgotrajnosti so več kot jasne.

Veliko uporabnikov avtomobilov želi razširiti njegovo uporabnost ali videz z nakupom dodatne opreme. Eni si zaželijo novih platišč ali raznih zunanjih dodatkov, drugi bi izboljšali zaščito notranjosti z vsevremenskimi preprogami ali prilagodili funkcionalnost prtljažnika z raznimi dodatki, tisti najbolj pustolovski pa si želijo namestiti zunanji tovor bodisi na strešni prtljažnik ali na zadnjo kljuko.

Ob tem pa se vsi sprašujemo - originalna ali neoriginalna oprema? Če dajemo prednost funkcionalnosti, varnosti in trdoživosti, potem je odgovor lahko vedno samo eden. 

BMW dodatna oprema | Avtor: BMW BMW

Pet razlogov, zakaj je BMW originalna oprema boljša izbira

BMW originalna dodatna oprema prinaša številne prednosti s stališča kakovosti, prilagojenosti in dolgotrajnosti. Navajamo nekaj ključnih prednosti:

1. Kakovost: BMW originalna dodatna oprema je razvita in izdelana skladno z visokimi standardi kakovosti, ki jih pričakujete od blagovne znamke BMW. Pri podjetju izvajajo temeljite preizkuse in kontrole kakovosti, da zagotovijo, da so vsi deli in dodatki brezhibni in zanesljivi. To pomeni, da stranka prejme visokokakovostne izdelke, ki so zasnovani za trajno uporabo.

2. Prilagojenost: BMW originalna dodatna oprema je posebej zasnovana za vsako modelno linijo BMW vozil. Upoštevajo obliko, specifikacije in funkcionalnost posameznega modela, da zagotovijo popolno prileganje in združljivost z vozilom. S tem zagotovijo, da oprema ustreza vozilu brez kompromisov pri estetiki ali funkcionalnosti.

BMW dodatna oprema | Avtor: BMW BMW

4. Dolgotrajnost: BMW originalna dodatna oprema je izdelana iz visokokakovostnih materialov, ki so odporni na obrabo in dolgotrajno uporabo. Pri BMW zagotovljajo, da so vsi deli trpežni in vzdržljivi, da bodo zdržali vsakodnevno rabo in se ne bodo hitro obrabili ali poškodovali. To pomeni, da lahko stranka pričakuje dolgo življenjsko dobo in zanesljivost pri uporabi BMW originalne dodatne opreme. 

5. Garancija: BMW ponuja 2-letno garancijo na originalno dodatno opremo. Če pride do napak ali poškodb, ki so posledica napake v izdelavi ali materialu, bo BMW odpravil te težave brezplačno oziroma po pogojih garancije.

Vse naštete prednosti strankam omogočajo, da svoje BMW vozilo nadgradijo s stilom in funkcionalnostjo, obdržijo vrednost vozila ter uživajo v brezskrbni uporabi dodatne opreme, ki je zasnovana posebej za njihov BMW.

BMW dodatna oprema | Avtor: BMW BMW

Nosilci za kolesa in kovčki

Predvsem pri raznih nosilcih za kolesa, strešnih kovčkih in podobno ljudje zapostavljajo varnost v smislu iskanja najcenejših, a s tem pogosto tudi najmanj kakovostnih izdelkov. Med uporabo lahko pri uporabi takšnih izdelkov pride do neljubih dogodkov in do nastanka večje gmotne škode, pri kateri pa lahko zaradi neustreznosti izdelkov ali napačne uporabe pride do težav pri uveljavljanju zavarovanj. 

Uporabniki originalne opreme so pri tem v jasni prednosti. BMW ima stroge standarde varnosti, ki jih morajo izpolnjevati vsi naši izdelki, vključno z dodatno opremo, kot so nosilci za kolesa, strešni kovčki in podobno. Med ključnimi lastnostmi, ki jih morajo izdelki izpolnjevati, je takšna zasnovana in izdelava, ki zagotavlja varno uporabo in minimalizira tveganje poškodb. Izdelki morajo ustrezati vsem veljavnim zakonodajnim zahtevam in predpisom, ki se nanašajo na varnost na cesti. 

Prav tako morajo biti nosilci za kolesa, strešni kovčki in druga dodatna oprema dovolj trdni in stabilni, da lahko varno prenašajo svojo obremenitev med vožnjo. Prestati morajo teste trdnosti, vibracij in stabilnosti, da se zagotovi, da lahko zdržijo obremenitve in ne povzročajo nenadzorovanega gibanja ali zibanja med vožnjo. Med testiranjem opravijo celo simulacije trčenja in preverijo odpornost na veter. 

Velika prednost originalnih je tudi prileganje in združljivost s specifičnimi modeli vozil, saj ustrezajo oblikovnim značilnostim vozila, kot so strešne linije, pritrditvene točke, priključki za elektriko in drugi pomembni elementi. Tako se zagotavlja, da bo dodatna oprema pravilno nameščena, stabilna in varna za uporabo.

Da je mogoče neki dodatni opremi resnično zaupati, da je uradno potrjena s strani BMW, ima ustrezno homologacijo in certifikate. Ti certifikati se sicer lahko razlikujejo glede na geografsko območje, kjer se izdelek prodaja. Praviloma pa certifikati dokazujejo, da je izdelek preizkušen in odobren za uporabo znotraj ustreznih varnostnih standardov.

Pri BMW zagotavljajo, da je njihova dodatna oprema varna, zanesljiva in v skladu z visokimi standardi kakovosti. Na podlagi preizkusov in zahtev lahko stranke zaupajo, da bodo BMW izdelki ustrezali varnostnim standardom in zagotavljali varno in zanesljivo uporabo na cesti.

BMW pnevmatike | Avtor: BMW BMW

Zavarovanje za kolesa in pnevmatike? Pri BMW serijsko!

V konfiguratorju dodatne opreme je mogoče za vaš BMW izbrati še številne druge dodatke in prilagoditve, s katerimi bo avto izgledal popoln. Posebno omembo si zasluži dolg seznam originalnih kompletov koles, ki jih je mogoče od ponaredkov ločiti po oznaki zvezde.

Zvezda ponazarja simbol najvišjih standardov kakovosti in dokazuje, da so bila platišča izdelana na osnovi zahtevnih BMW postopkov testiranja. 

Vsi tovarniško nameščeni kompleti in vsa kolesa ter pnevmatike z oznako zvezde, ki so dobavljeni prek uradnega dobavitelja, imajo vključeno serijsko triletno zavarovalno dobo, ki krije vse tipične nezgode s pnevmatikami. Več o tej ekskluzuvni storitvi na povezavi.

Komentarjev 1
  • Boris 19:26 20.september 2023.

    Ah, ni čisto tako. Vsi testi in preizkusi so zato, da zagotovijo zadostno kvaliteto, ceno kosa pa se vedno tišči navzdol, tako da morajo proizvajalci teh kosov najti iznajdljiv inženirski način, da poceni kos prestane teste, včasih bolj prisilno kot drugič.