Avto
10094 ogledov

Eden najbolj priljubljenih volkswagnov po osvežitvi že pri nas

predstavitev VW T-cross
1/15
Saša Despot
Volkswagen je v Slovenijo pripeljal prenovljeno izvedbo njegovega najmanjšega križanca T-crossa. Zanj bo treba odšteti najmanj 22.027 evrov.

Volkswagen T-cross se uvršča v razred majhnih križancev B-SUV, ki v Evropi v zadnjih letih doživlja razcvet in v segmentu majhnih avtomobilov z oznako B že presega polovični delež, tudi v Sloveniji pa delež segmenta tvori več kot 43 odstotkov. V Sloveniji bi uvoznik rad letos v tem segmentu prodal več kot 1.260 avtomobilov, zato bo T-cross moral precej pomagati T-rocu in taigu, ki se tudi uvrščata v ta segment.

predstavitev VW T-cross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zato je zelo pomembno, da ostane svež, kar so mu zagotovili z zadnjo prenovo. Vidne spremembe prinašajo predvsem osveženi sprednji del z novo oblikovanim odbijačem in srebrno zaščito podvozja pod karirasto mrežo spodnjega vstopnika za zrak. Drugačna sta tudi žarometi, ki lahko svetita v matrični led tehniki, povezuje pa ju svetlobna letev v maski,led dnevne luči pa so ločene od žarometov.

Vzvratni ogledali sta opremljeni s sistemom za svetlobno projekcijo na tla. Drugačna je tudi oblika zadnjega odbijača, kjer je T-cross tudi dobil srebro zaščito podvozja, svetlobna letev pa povezuje zadnje led luči, ki tudi svetijo v led tehniki s tridimenzionalnim učinkom in možnostjo animacije. Bolj praktična pridobitev na zadku je povečanje oporne obremenitve vlečne kljuke s 55 na 75 kilogramov, ki bo omogočilo prevoz malce težjih predmetov na prtljažniku, ki ga montiramo na kljuko.

predstavitev VW T-cross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mehkoba kabine

Volkswagen T-cross bo na voljo tudi s tremi novimi barvami, kovinsko kraljevo rdečo ter kovinsko prozorno modro ter grozdno rumeno. Za slednji pri Volkswagnu pravijo, da sta komunikacijski barvi. Nova so tudi tri kolesna platišča v dimenzijah 16, 17 in 18 palcev.

Spremembe so tudi v kabini. Armaturna plošča je po novem obdana z mehkim materialom s posebno strukturo za različici style in R-line, na njej pa izstopata 8-palčni zaslon digitalnih merilnikov ter prostostoječi zaslon infozabavnega sistema, ki ima lahko diagonalo 8 ali 9,2 palca. Izboljšan je tudi sam infozabavni sistem z možnostjo glasovnega upravljanja. Mehka je tudi obloga vrat, na katerih so lahko osvetljene kljuke, sedeži pa so lahko oblečeni v trajnostno blago.

predstavitev VW T-cross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Volkswagen T-cross bo na voljo s tremi motorji. Osnovni litrski trivaljnik 1,0 TSI bo na voljo z močmi 70 ali 85 kilovatov, najmočnejši štirivaljnik 1,5 TSI pa bo razvijal moč 110 kilovatov. Oba močnejša motorja sta na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom DSG.

Za osnovni volkswagen T-cross 1.0 TSI z močjo 70 kilovatov in opremo life bo treba odšteti najmanj 22.027 evrov, za najbolje opremljeni T-cross 1.5 TSI DSG R-line pa vsaj 29.347. Pri Volkswagnu sicer na to ceno ponujajo 1.000 evrov popusta ter dodatnih 500 evrov popusta v primeru financiranja. Pripravili so tudi posebni solidno opremljeni začetni paket T-cross 4ALL, ki stane najmanj 22.227 evrov in je tudi na voljo v kombinaciji z omenjenim popustom.

dezurni@styria-media.si

predstavitev VW T-cross | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 3
  • evelux 19:43 05.marec 2024.

    Kar nekaj od avta …. Spremembe so full vidne hahahahah škatla kot škatla

  • Anja1956 19:22 05.marec 2024.

    ta avto ni vreden več kot 11.000 evrov !

  • Toma 18:24 05.marec 2024.

    Osvežitev? So zamašili tist drekasti auspuh?