Avto
909 ogledov

Eko vozovnica za vse vrste javnega prevoza

Slovenske železnice, vlaki, vlak Slovenske železnice
Avstrijci z oktobrom uvajajo eko vozovnico. Veljala bo za vse vrste prevoza.

Avstrija od 26. oktobra uvaja "podnebno vozovnico" za javni prevoz. Cilj je poenostaviti prevoz, Avstrija pa z njo obljublja zmanjšanje emisij, saj naj bi t. i. eko vozovnica ljudi veliko bolj motivirala, da namesto osebnih avtomobilov za lastno mobilnost uporabljajo javni prevoz.

Avstrijska univerzalna "eko-vozovnica" bo veljala eno leto od datuma nakupa, štirje otroci pa bodo lahko z lastnikom eko vozovnice potovali za majhno doplačilo.

Dunaj | Avtor: Profimedia Profimedia

Prima električni avti Avto Znanstveni prepir zaradi električne mobilnosti

Enostavno potovanje z javnim prevozom

Zasnovana je precej velikodušno, saj se bo lahko uporabljala za skoraj vse redne prevoze v Avstriji po železnici, integriranim prevozom in tudi z javnim prevozom. Za enkratno plačilo v višini 110 evrov bodo lahko štirje otroci, stari od 6 do 15 let, z imetnikom te vozovnice potovali brezplačno (mlajši otroci v Avstriji potujejo brezplačno). Poleg tega z vstopnico ne bo treba dokazovati družinskega odnosa z otroki.

Avto V Sloveniji zaživela nova mobilna platforma eFrend

Zakonodajalci so prepričani, da bo v okviru podpore ekološkemu prometu ukrep celovit, saj bo družinam bistveno poenostavil in tudi znižal stroške potovanja. Eko vozovnica je za avstrijske razmere tudi cenovno ugodna, saj stane 949 evrov ob rezervaciji do konca oktobra (redna cena je 1095 evrov), za mlade, starejše, oziroma osebe s posebnimi potrebami pa v predprodaji vozovnica stane 699 evrov oziroma 821 evrov po redni ceni. Na voljo je tudi družinska vozovnica za 1059 oziroma 1.205 € evrov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.