Avto
674 ogledov

Ekstremni test šotorskih prikolic

Camp-let
1/9
Camp-let
Šotorske prikolice. Kampiranje je vse bolj priljubljeno tudi pozimi, saj se lahko z avtodomom praktično pripelješ do vznožja smučišča, za zimsko kampiranje pa so pripravljeni tudi že številni kampi. Predstavniki Freedom centra Celje, generalnega zastopnika šotorskih prikolic Camp-let, so priredili bolj ekstremno kampiranje.

Najem avtodomov in prikolic zaradi dragih zimskih aranžmajev v hotelih narašča tudi pozimi. Največje zanimanje za kampiranje pozimi je med smučarji, predvsem mlajšimi, ki v tem vidijo večjo fleksibilnost, saj jim ni treba rezervirati prenočišča, kar predstavlja velik strošek. Prednost je tudi to, da se lahko zapeljete v neposredno bližino samega smučišča in kampirate tam, kar pomeni dodaten prihranek časa in denarja.

Camp-let | Avtor: Camp-let Camp-let
Ekstremno kampiranje
Prav udobno pa je lahko pozimi tudi v šotorskih prikolicah, kar je pokazal tudi ekstremni test. Predstavniki Freedom centra Celje, generalnega zastopnika  šotorskih prikolic Camp-let, so se udeležili Camp-let winter challengea – preizkusa šotorskih prikolic v ekstremnih vremenskih razmerah. Namen štiridnevnega dogodka v zimskih razmerah v Avstriji je bil dokazati, da je kampiranje s šotorskimi prikolicami mogoče prav v vseh letnih časih. Zahvala za to gre predvsem vse boljšim materialom, ki so bili ob pomoči grelcev ponoči kos tudi -10 stopinjam Celzija.

Tanja Budna Puncer iz podjetja Freedom center Celje pojasnjuje, da je kljub mrazu zunaj v šotorski prikolici prijetno toplo. S pomočjo oljnih peči je mogoče šotorski prostor in spalnici v kratkem času varno ogreti na 21 stopinj Celzija, v pomoč pa so tudi grelne blazine za spanje, ki pa so jih morali zaradi prevelike toplote ponoči celo ugasniti.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.