Avto
19 ogledov

Fiat uno kabriolet

Koncept fiat uno roadster
1/10
Žurnal24 main
Fiat bo na avtomobilskem salonu v brazilskem São Paulu (27. oktober do 7. november) pokazal dve različici nove generacije una, ki bo v Braziliji naprodaj čez pol leta.

Prvi je fiat uno cabrio concept, ki je na prvi pogled bolj atraktiven in ima med drugim drugačen aero body kit ter 17-palčna platišča. Lepša in bolj razkošna je notranjost, kjer je novi trikraki volanski obroč, novi so tudi sedeži in športna pedala. Dobil je močnejši 1,4-litrski turbomotor, ki premore 112 kW/152 KM, kar je dovolj za najvišjo hitrost 200 km/h.

Nov je tudi uno sporting, ki bo serijski. Poudarek je bil na atraktivnosti. Tudi sporting ima nov aero body kit, 15-palčna platišča s pnevmatikami 185/60 R15, črne obrobe prednjih svetil, meglenki, ogledala in kljuke v barvi karoserije, črne B-stebričke, na žalost pa motor ostaja isti (1,4-litrski z močjo 62 kW/85 KM).

Zato pa je za 20 milimetrov nižji, pri Fiatu pa obljubljajo boljše vozne sposobnosti. K občutku športnosti pripomore notranjost, kjer je volan oblečen v usnje, opremili pa so ga tudi s potovalnim računalnikom, servo volanom, centralnim zaklepanjem, ABS-sistemom, klimo, torej vsem, kar je na voljo tudi na zahodnih tržiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.