Avto
11 ogledov

Fluence po vzoru na clia

Renault fluence
1/3
Renault
Pri Renaultu so na avtomobilskem salonu v Carigradu pokazali prenovljeni fluence, ki oblikovno povzema novega clia, vanj pa so vgradili nove tehnologije.

Prenovljeni renault fluence prevzema novo oblikovno istovetnost Renaulta. Med drugim ima dnevne luči s svetlobnimi diodami LED, pokončen romb je nameščen na sredino širokega črnega pasu s kromasto obrobo.

Bolj moderen je tudi videz notranjosti, med drugim tudi zaradi digitalnih merilnikov, ki so serijsko vgrajeni v vseh različicah. Prostor za potnike je enako prostoren kot prej, nove prevleke poudarjajo udobje na višji ravni, pri Renaultu pa so mu dodali še povezljive tehnologije, kot je R-Link, kartico za prostoročno odklepanje in zagon motorja, samodejno parkirno zavoro, ...

Poleg dizelske različice dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch) je fluence z napredennim samodejnim menjalnik z dvojno sklopko EDC možno izbrati tudi v kombinaciji z bencinskim motorjem. Ponudba dizelskih motorjev je razširjena in vključuje tudi novi motor dCi 130 s porabo goriva omejeno na 4,6 l/100 km, izpust CO2 pa na 119 g/km. Zaenkrat ne bo na voljo na vseh trgih.

Novinec bo najprej januarja prihodnje leto naprodaj v Turčiji, kasneje istega leta pa bo na voljo še v več kot drugih 55 državah, vključno s Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.