Avto
908 ogledov

GM in Ford bi namesto avtomobilov proizvajala respiratorje

Koronavirus Profimedia
Ameriška avtomobilska velikana General Motors in Ford bi v boju proti koronavirusu svoje mirujoče tovarne lahko spremenila v proizvodnjo nujno potrebnih medicinskih pripomočkov.

Dva največja ameriška proizvajalca avtomobilov General Motors (GM) in Ford pregledujeta možnosti za izdelavo medicinskih pripomočkov. Izvršna direktorica Mary Barra je v sredo ameriški vladi sporočila, da GM išče rešitve za pomoč pri reševanju krize. Na primer, raziskujejo, ali je mogoče izdelati medicinsko opremo, kot so respiratorji.

korona virus, razkuževanje avtomobila Koronavirus Avto Kako učinkovito razkužiti avto

Drugi največji ameriški proizvajalec avtomobilov Ford se želi prav tako vključiti v reševanje krizne situacije, ki je zajela tudi ZDA. Priznali so, da so se pogovarjali tako z vlado v ZDA kot v Veliki Britaniji, pišejo ameriški mediji.

Revoz Ustavitev ob 22.00 Avto Revoz: Ostanite doma

Pred tem sta tako GM kot Ford zaradi krize izbruha koronavirusa napovedala začasne zaustavitve proizvodnje v Severni Ameriki. Proizvodni trakovi v ZDA, Kanadi in Mehiki bodo do 30. marca stali.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.