Avto
91 ogledov

Hitri in luksuzni policisti iz Dubaja

lamborghini aventador
1/8
Reuters
Policija v Dubaju je gotovo najhitrejša policija na svetu. Kako tudi ne, če imajo v svojih vrstah med drugim modele, kot so izjemno redki aston martin one-77, ferrari FF in lamborghini aventador.

V Dubaju so se kršiteljev cestnoprometnih zakonov lotili z ogromno žlico luksuza. Tamkajšnji policisti verjetno zadnje čase kar cvilijo od veselja, saj vsakih nekaj dni v preostali svet pride novica o novem luksuznem članu policijske flote. 

"Dubaj je unikatno mesto in vse v njem bi moralo odražati to posebnost. Iz tega razloga bomo v svojo floto vozil uvrstili Ferrarijev športni avto," je pred nekaj tedni nakup italijanskega lepotca, ki je prvi Ferrarijev model s štirikolesnim pogonom, utemeljeval šef tamkajšnje policije Dahi Khalfan.

No, tamkajšnji možje postave so se "posodabljanja patruljnih avtomobilov za izboljšavo varnosti na cesti v skladu z najstrožjimi mednarodnimi standardi in tehnološkim napredkom" lotili res svojstveno. Danes imajo v svoji floti med drugim po kakega pol milijona vredna ferrarija FF in lamborghini aventadorja, nadalje mercedes-benza SLS in bentley continentala GT, konec tedna pa so se na spletu pojavile še fotografije v policijske barve odetega aston martina one-77, izdelanega v vsega 77 primerkih, od katerih vsak stane – reci in piši – milijon evrov. Včeraj so hitro zverino tudi uradno predstavili javnosti.

V floti sta tudi BMW serije 5 in chevrolet camaro, a sta verjetno namenjena le policijskim vajencem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.