Avto
3517 ogledov

Hyundai pri i20 uslišal naše pripombe

Hyundai i20
1/7
Hyundai
V našem nedavnem velikem primerjalnem testu PRIMA smo pri hyundaiu i20 pograjali ravno tisto, kar od letos naprej ne bo več pomanjkljivost tega mestnega avtomobila.

Hyundai je aktualni generaciji modela i20 namenil nekaj sprememb, predvsem lepotnih in tehničnih, s katerimi bo na trgu lažje konkuriral novejšim tekmecem.

Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid Že v Sloveniji Avto V Slovenijo prišel najbolj zanimiv član Hyundaijeve električne družine

Hyundai i20 modelskega leta 2018 boste spoznali po spremenjeni prednji maski, dodelanih odbijačih, nekoliko so spremenili videz svetil za meglo, tudi zadnji žarometi, ki so nekoliko večji, se lahko pohvalijo z novo grafiko in večjo prepoznavnostjo ponoči, na izbiro so tudi nova lahka platišča velikosti 15- oziroma 16-palcev, možno bo izbrati panoramsko streho. V ponudbi so tudi nove barve in nove dvobarvne kombinacije.

Hyundai i20 | Avtor: Hyundai Hyundai

Hyundai kona EV Avto Hyundaijev električni SUV, ki kmalu prihaja v Slovenijo

Izboljšana aktivna varnost

V potniški kabini je 7-palčni barvni zaslon na dotik, ki je del večpredstavnostnega sistema. Omogoča povezljivost z Apple CarPlay in Android Auto, nov je tudi priključek za USB. Pri Hyundaiu poudarjajo še napredek na področju vgrajenih materialov, bogatejšo opremo, predvsem pa Hyudai SmartSense varnostno tehnologijo, ki med drugim vključuje sistem za opozarjanje na nenamerno zapustitev voznega pasu, sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu, sistem za samodejno zaviranje v sili, samodejno preklapljanje žarometov in sistem, ki voznika opozarja, da je utrujen.

Hyundai i20 se je v okviru velikega primerjalnega testa slabo odrezal na področju asistenčnih sistemov, kjer smo v primerjavi s še 12 konkurenti ugotovili, da nima nekaterih danes razširjenih sistemom za pomoč vozniku. Od zdaj naprej ne bo več tako, saj bo imel vse sodobne pripomočke, vključno s sistemom za samodejno zaviranje v sili, ki mu tudi pri PRIMA primerjalnem testu dajemo velik pomen.

Hyundai i20 bo v Evropi na izbiro s tremi in petimi vrati in tudi v (pro)terenski različici active, ki jo boste prepoznali po dodatnih zaščitnih elementih karoserije.

Hyundai i20 | Avtor: Hyundai Hyundai

Hyundai kona Avto Želite izstopati v hyundaiju? Potem se samo usedite v kono ...

Paleta motorjev vključuje 1,0-litrski trivaljni turbo bencinski motor v različici s 74 kilovatov moči (100 KM), oziroma 88 kilovatov moči (120 KM), potem 1,2-litrski motor s 55 kilovatov moči (75 KM) in 62 kilovatov moči (84 KM) in 1,4-litrski motor s 74 kilovatov moči (100 KM).

Hyundai i30N Avto Ali hyundai i30N res prehiti VW golfa GTI pri pospeševanju?

Vsi modeli bodo opremljeni s sistemom start/stop, 1,0-litrski T-GDI pa tudi z novim filtrom za trdne delce. Odvisno od motorja bo možno izbirati med 5- in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom oziroma 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Hyundai i20 | Avtor: Hyundai Hyundai

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.