Avto
496 ogledov

Hyundai ix35 je mrtev, živel tucson

Hyundai tucson
1/9
Hyundai
Pri Hyundaiju se bodo poslovili od svojega srednje velikega športnega terenca, ki se je tudi pri nas dodobra zasidral z imenom ix35. Korejci bodo v Evropi in po svetu prodajali tucsona, ki ga bodo razkrili v Ženevi.

Tucsonov videz ni več nobena skrivnost. Prve fotografije so že na spletu. Športni terenec za Hyundai predstavlja velik izziv, saj bo to globalno vozilo. Aktualni ix35 bodo prenehali izdelovati v juniju, proizvodnja tucsona pa je predvidena za september.

Tudi z 1,6-litrski turbo motorjem

Korejci najavljajo, da bodo vsi pogonski motorji zadostili emisijskim zahtevam EU6, kasneje pa naj bi na trg ponudili tudi različico na gorivne celice z večjim dosegom, kot je to primer zdaj.

Novost v ponudbi je 1,6-litrski T-GDI turbo bencinski motor z 129 kilovatov moči (176 KM), zanj bo na voljo tudi sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik. Ostali pogonski motorji v ponudbi so 1,6-litrski GDI bencinski motor z 99 kilovatov moči (135 KM), na dizelski strani so 1,7-litrski agregat z 85 kilovatov moči (115 KM), 2,0-litrski agregat v dveh različicah, z 100 kilovatov moči (136 KM) in 135 kilovatov moči (184 KM).

Poleg omenjenega samodejnega dvosklopčnega menjalnika bosta v ponudbi še šeststopenjski ročnim menjalnik in šeststopenjski samodejni menjalnik. Ob pogonu na prednji kolesi bo na izbiro tudi vsekolesni pogon.

Veliko modernih sistemov

Pri Hyundaiju navajajo, da bo imel tucson v primerjavi z ix35 bolj kakovostne materiale, več prostora v notranjosti. Prednji sedeži bodo lahko opremljeni s sistemom hlajenja ali gretja, prtljažni se bo odpiral s pomočjo elektrike, od asistenčnih sistemov navajajo opozarjanje na vozila v mrtvem kotu, sistem prepoznavanja prometnih znakov, sistem za opozarjanje na menjavo pasov, parkirni asistent, sistem samodejnega zaviranja ...

Tucson je šest centimetrov daljši, kot ix35 in ima za tri centimetre podaljšano medosje. V dolžino meri 4475 milimetrov, širok je 1850 milimetrov, visok 1645 milimetrov, medosna razdalja je 2670 milimetrov, prostornina prtljažnika pa 513 litrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.