Avto
1402 ogledov

Imamo najboljša nova mlada voznika v Sloveniji

Naj mladi voznik 2021
1/32
AMZS/Polona Avanzo
V finalu izbora za najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika Slovenije 2021 sta največ znanja in veščin pokazala Neca Galičič in Žiga Žgur.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so danes zaključil peti izbor Najboljši za volanom, najboljša mlada voznika pa sta postala Neca Galičič in Žiga Žgur. Tekmovalci so se preizkusili v petih vajah, s katerimi so organizatorji preizkusili njihovo vozniško znanje, spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči, so sporočili z AMZS.

Naj mladi voznik 2021 | Avtor: AMZS/Polona Avanzo AMZS/Polona Avanzo

AMZS Brave Avto Po pridobitvi vozniškega izpita na "mini varno vožnjo"

Zmagovalca izbora Najboljši za volanom se bosta eno leto vozila s Fordovim focusom, skupaj z drugimi finalistkami in finalisti pa sta postala tudi mlada AMZS ambasadorja varne vožnje, so v sporočilu za javnost zapisali na AMZS.

AMZS je že peto leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije Najboljši za volanom, ki je letos k sodelovanju spet privabil rekordno število mladih voznikov do 26. leta starosti. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa se je uvrstilo v praktični del tekmovanja. 

 

Naj mladi voznik 2021 | Avtor: AMZS/Polona Avanzo AMZS/Polona Avanzo

Nissanova tehnologija SOAK za zaznavanje dehidriranosti voznika Mladi, pozor! Avto Za voznike do 24. leta starosti nižje maksimalne hitrosti

"Vlogo ambasadorja varne vožnje dojemam kot veliko odgovornost. Na mladih spet stoji. Potrudil se bom, da bom čim boljši zgled tako mlajšim kot starejšim generacijam. Menim, da smo mladi odgovorni vozniki, a morda nas včasih zanese pri hitrosti in primanjkuje nam izkušenj," je ob tem dejal najboljši mladi voznik Žiga Žgur.

Naj mladi voznik 2021 | Avtor: AMZS/Polona Avanzo AMZS/Polona Avanzo

Voznica Avto Pri nas mladi takoj po vozniško, ampak kako varni so na cesti?

Tekmovanja se je sicer letos v prvem krogu udeležilo več kot 5000 mladih voznikov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa se je uvrstilo v praktični del tekmovanja, ki je potekal 2. in 3. junija, danes pa se je najboljših deset deklet in najboljših deset fantov pomerilo v velikem finalu, so sporočili z AMZS.

Zmagovalca Žiga Žgur in Neca Galičič ter drugouvrščena Taja Skube in Uroš Grubar (v sredini). Uroš Grubar se bo skupaj z zmagovalcema udeležil tudi mednarodnega izbora najboljšega mladega voznika oz. voznice, ki bo 2. oktobra na Poljskem.

 

Naj mladi voznik 2021 | Avtor: AMZS/Polona Avanzo AMZS/Polona Avanzo

Vožnja ponoči Avto Mladim voznikom bi prepovedali voziti ponoči

Na AMZS so najboljšega mladega voznika v Sloveniji prvič izbirali leta 1993, tekmovanje pa so ponovno obudili v letu 2017. Namen tekmovanja je izboljšati prometno varnost med mladimi, ki so ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu, mnogokrat pa tudi neupravičeno stigmatizirani kot nevarni vozniki.